muts hartje

Innocent mutsjes breien: Hartje

muts hartje

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer twee varianten van een gebreid hartenmutsje!

muts hartje muts hartje

Het witte mutsje met rode hartje is gebreid in tricotsteek precies volgens het patroon hieronder. Eigenlijk is het hartje net een beetje te groot voor het flesje om de vorm helemaal goed te zien.

patroon hartje

Dus voor het tweede mutsje, lichtrozeĀ met ook een rood hartje, heb ik geprobeerd het iets kleiner te maken en daarom past het wel beter. Ik dacht dat het leuk zou zijn om de rechtse en averechtse steek, maar vind het er uiteindelijk vooral heel rommelig uitzien.

Ligt er waarschijnlijk vooral aan dat het niet symmetrisch is geworden doordat je iedere keer aan een andere kant de overgang van de steken en kleuren maakt, waardoor het toch minder netjes lijkt.

Pluspunten voor de creativiteit en variatie, maar een dikke min voor de uitvoering en het resultaat šŸ™

muts hartjeĀ  muts hartje

Aan de onderkant van dit mutsje zit nog een speciaal randje: door de onderste 2 rijen iedere steek recht en averecht af te wisselen, komt er een mooie boordsteek aan.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Heb jij ondertussen al genoeg van alle hartjes? Of lijkt het je leuk om zelf zo’n mutsje te maken?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.