eendjes mutsje

Innocent mutsjes breien: Eendjes in het water

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer gebreide mutsjes met een eendje erop!

muts eendje   muts eendje

Eendjes patroon

Het zijn weer twee schatjes geworden! Deze eendjes zijn volgens hetzelfde patroon gemaakt, maar met één extra steek in de breedte bij de rechter hierboven op de foto. Voor de linker heb ik precies het patroon hieronder gemaakt, maar dan in spiegelbeeld. Alles is met de ene rij recht en de volgende averechts gebreid.

patroon eendje

muts eendje fles   muts eendje fles

Er is weer een duidelijk verschil met de oogjes en snaveltjes: Op de foto linksboven is het oogje mee gebreid met kleurwisseling, rechtsboven is het oogje en snaveltje erop geborduurd en hieronder zitten er wiebeloogjes op. Deze laatste geeft ze toch het vriendelijkste en vrolijkste uiterlijk.

eendjes mutsje

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

 

3 gedachten over “Innocent mutsjes breien: Eendjes in het water”

  1. Wat zijn ze leuk. Ik heb in het verleden ook aan twee van die acties meegedaan. Maar eigenlijk waren het toen gewoon zoveel mogelijk eenvoudige mutsjes met pompon. Niet zo origineel dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.