recht lapje muts strikje erop

Innocent mutsjes breien: De makkelijkste manier met een recht lapje

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreid mutsje gemaakt van de recht lapje!

recht lapje muts op fles

Het patroon stap voor stap

recht lapje breien

Dit is echt een mutsje voor de beginnende beginners. Als je een recht lapje kan breien, dan kun je dit mutsje maken. Geen “lastige dingen” als minderen, gewoon een rechthoekig lapje maken. Hierbij had ik 28 steken opgezet en heb deze om beurten rechts en averechts gebreid. Als je alleen recht kan breien, is dat ook prima, maar in plaats van de V-vormige steken krijg je dan ribbeltjes, zoals mijn lapje aan de achterkant heeft.

recht lapje bovenkant rijgen   recht lapje zijkant dicht naaien

Om het zo simpel mogelijk te houden, hoeven de bovenste steken niet afgehecht te worden.  In dezelfde kleur had ik een draadje gehaakt en door de lusjes heen gehaald waar eerder de breinaald zat. Door deze goed aan te trekken, was de bovenkant zo dicht. Zorg wel dat je de draad aan het einde van je breiwerk niet te kort afknipt, zodat je daarmee de zijkant met een naald kan dichtmaken.

recht lapje muts strikje erop

De losse uiteindes van het gehaakte draadje knoop je in een strikje en zo maak je van een recht lapje dit super makkelijke en schattige mutsje!

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Had jij verwacht dat dit mutsje zo makkelijk te maken zou zijn?

 

2 gedachten over “Innocent mutsjes breien: De makkelijkste manier met een recht lapje”

  1. Beste Tiszie,
   Voor de meeste patronen die hier op de site staan, kun je ieder soort draad gebruiken. Ik gebruik meestal katoen of katoen/acrylmix van de Hema, Boekvoordeel of Sostrene Grene. Alle mutsjes zijn gemaakt met een haak-/breinaald dikte 3 of 3,5. Het ligt er ook een beetje aan hoe strak je werkt. Het handigst is om het gewoon te passen op een flesje. Zeker met dit patroontje kun je makkelijk het aantal steken aanpassen om te zorgen dat het goed past!
   Groetjes,
   Sophie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.