VW busje

Innocent mutsje haken: VW busje

 

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een VW busje als mutsje!

VW busje op flesje

Iedere week is er de Crea Cross van Kreanimo. Dat is een link party van creatieve uitspattingen rondom een bepaald thema. Deze week is het thema “de weg” en je mag zelf weten op welke manier je daar invulling aan geeft. Iedere keer staan er weer zulke leuke creatieve dingen tussen en doe ik nieuwe inspiratie op. Lodi van Lodiblogt had hele leuke Volkswagenbusjes gehaakt. Een platte variant om op een kaartje te plakken of aan een sleutelhanger te hangen. Ik vond ze er zo leuk uit zien en het was een idee dat al langer om mijn lijstje stond, dat ik dit een mooi moment vond om er een mutsje van te maken!

VW busje

VW busje patroon

1. Begin aan de onderkant in een vrolijke kleur met een ketting van 32 lossen. Maak het begin aan het einde vast met een halfvaste (32)
2. Haak 1 vaste in iedere steek (32)
3. Haak in alle volgende rondes 1 vaste per steek. Wissel na 16 steken van kleur en maak 1 vaste in het wit en maak daarna de ronde af met kleur (32)
4-9. Voor de volgende 6 rondes, begin iedere keer 1 steek eerder met het wit en haak het ook eentje langer door. Zo krijg je dus 3, 5, 7, 9, 11 en 13 witte steken in de verschillende rondes (32)
10. Maak 1 ronde helemaal in het wit (32)

Daarna begin je aan de ramen in het grijs, afgewisseld met wit:
11. Als het goed is, start de volgende ronde weer in het midden van de achterkant. Begin met 3 grijze, 1 witte, 6 grijze, 1 witte, 10 grijze, 1 witte, 6 grijze, 1 witte en 3 grijze vasten (32)
12. Vanaf deze ronde begin je met minderen door iedere keer na de witte steek, de eerste 2 grijze steken samen te nemen. Dus deze ronde wordt: 3 grijze, 1 witte, 5 grijze, 1 witte, 9 grijze, 1 witte, 5 grijze, 1 witte en 2 grijze vasten. De witte steken moeten precies in die van de vorige ronde vallen (28)
13-16. Op dezelfde wijze minderen: na de witte steek, de eerste 2 grijze steken samen te nemen

Als laatste volgt het dak:
17. Wissel naar wit en haak in iedere steek 1 vaste, maar minder op 4 plekken door 2 samen te haken (16)
18. Blijf 2 steken samen haken tot je nog een klein gaatje in het midden hebt en met het overgebleven draad en naald maak je die dicht

VW busje zijkant

Logo

Het rondje met de VW erop maakt dat je het kant herkennen als een VW busje. Eigenlijk moeten de buitenkanten van de W wat hoger eindigen. Daarom lijken het bij mij nu net 2 kruisende hockeysticks šŸ˜‰

Maak een magische cirkel in het wit met 6 vasten erin. Haak in de ronde daarna 2 vasten per steek. Borduur het logo erin met grijs of zwart en zet het vast op de voorkant van het busje met grijs.

Lampen

Maak twee keer een magische cirkel in het geel met 5 vasten erin. Bevestig die aan de voorkant van het busje, schuin onder het logo. Een volgende keer zou ik ze wat meer naar binnen plaatsen.

VW busje

Hier zie je een overzicht van de mutsjes die ik voor de Goedgemutste Breicampagne heb gemaakt.

#40dagenbloggen

Heb jij al eens meegedaan aan de Crea Cross? Het thema voor volgende week is “klein”.

 

2 gedachten over “Innocent mutsje haken: VW busje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.