torenklok

Innocent mutsje haken: torenklok

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een torenklok mutsje!

torenklok op flesje

Heb je de Innocent Smoothie flesjes al in de winkel zien staan met de mutsjes erop? Door het hele land zijn ze nu te koop. Met ieder fles dat met een mutsje wordt verkocht wordt het Nationaal Ouderenfonds gesponsord. Zij zorgen dat eenzame ouderen met elkaar in contact gebracht worden tijdens leuke activiteiten en uitjes. In totaal zijn er meer dan 130.000 mutsjes gemaakt voor de Goedgemutste Breicampagne!

Torenklok

Toren

De torentop is gehaakt met 2 draden: donkerbruin en beige.

  • Begin met een ketting van 28 lossen en verbind de laatste steek met een halfvaste aan de eerste.
  • Haak 7 rondes waarbij je iedere keer 6 vasten haakt en daarna 1 vaste alleen in het achterste deel van de steek. Dit zorgt ervoor dat er een hoek in ontstaat in plaats van rond.
  • Haak 2 steken samen, maakt 2 gewone vasten, haak weer 2 samen en daarna 1 vaste alleen in het achterste deel van de steek. Doe dit in totaal 4 keer, dus de hele ronde.
  • Haak 2 keer 2 steken samen en daarna 1 vaste alleen in het achterste deel van de steek. Dit 3 keer herhalen, dus een hele ronde in totaal.
  • Minder hierna steeds 2 steken samen te haken tot je nog 4 steken over hebt.

torenklok zijaanzicht   torenklok bovenaanzicht

Klok

De torenklok wordt gemaakt met een magische cirkel in het wit met 6 vasten hierin. Haak 2 vasten per steek in de volgende ronde. Als afsluitende ronde wissel je 1 en 2 vasten per steek met elkaar af. Knip de draad lang af, zodat je de klok daarmee aan de torentop kan bevestigen.

Maak er in Romeinse cijfers de getallen op de wijzerplaat en borduur er pijltjes op als wijzers.

torenklok

Hier zie je een overzicht van de mutsjes die ik voor de Goedgemutste Breicampagne heb gemaakt.

Heb jij al een van mijn mutsjes gespot in de winkel? Of een smoothie gekocht met mutsje om de Goedgemutste Breicampagne te steunen?

 

One thought to “Innocent mutsje haken: torenklok”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.