pannenkoek appel

Innocent mutsje haken: pannenkoek

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een mislukte gehaakte stapel pannenkoeken als mutsje!

Morgen is het Sint Pannekoek, dus ik wilde graag een pannenkoekenmutsje maken. Maar dat is toch lastiger dan gedacht, want een pannenkoek is toch makkelijker af te beelden als een 2D voorwerp dan 3D. Met zoeken op “pannenkoek haken” kwam ik wel op interessante dingen terecht.


Wat dacht je van deze pannenkoeken sjaal van Stacey Lynn van Me, my purse and the boys?

Of nog beter: een stapel pannenkoeken (of eigenlijk meer pan cakes) met fruit!

Crochet Pancakes Origineel patroon van Skymagenta op Etsy.

 

Origineel patroon van Amigurumifood op Ravelry.

Origineel patroon van Amy Lin, melbangel op Etsy.

Pannenkoeken muts

Maar toen ik deze muts zag, wist ik dat ook een kleine versie hier van mogelijk zou moeten zijn.

Maar helaas, het kan niet altijd feest zijn en bij mij mislukken muts ideeën ook wel eens. Een beetje een combinatie van geen draadjes in pannenkoekenkleur hebben en een slecht ontwerp. Dus deze week geen patroontje, want ik wil het niemand aandoen om ook zo’n gedrocht te maken. Toch stuur ik het mutsje wel op voor de Goedgemutste Breicampagne, want het levert toch weer 20 cent op voor het Nationaal Ouderenfonds, al denk ik niet dat anderen er een stapel pannenkoeken in kunnen herkennen…

pannenkoek stapel mutsje   pannenkoek mutsje

Misschien dat ik beter zou kunnen helpen met oproep van de organisatie van Sint Pannekoek in Groningen om gewone pannenkoeken te haken. Voor volgend jaar dan, met wol in pannenkoekkleuren.

Ga jij op 29 november Sint Pannekoek vieren?