narcis

Innocent mutsje haken: narcis

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gehaakt lente mutsje in de vorm van een narcis!

Vorige week liet ik je al een vrolijk lente mutsje met tulpjes erop zien. Dus om lekker in de lentesfeer te blijven, nu een grote narcis.

narcis mutsje op flesje

Narcis patroon

Trompet

Voor de trompet heb ik gekozen voor een oranje kleur, maar je kan natuurlijk zelf voor een andere mooie kleur kiezen. In de natuur komen maar liefst 85 soorten narcissen voor met ook allemaal verschillende kleuren!

  • Haak een magische cirkel met 6 vasten daarin (6)
  • Maak 2 vasten in iedere steek (12)
  • Dan afwisselend 1 of 2 vasten per steek maken (18)
  • 2 rondes met vasten (18)
  • Om het ribbelrandje bovenop te maken, in iedere steek 1 halfvaste , 1 losse en 1 halfvaste maken

narcis

Bloemblaadjes

* Haak een ketting van 13 lossen. Sla de eerste steek over en haak daarna 12 vasten. Maak een extra vaste in de laatste steek en daarna een losse. Maak 2 halfstokjes, 2 stokjes, 4 dubbele stokjes en 2 stokjes. Op het uiteinde haak je 1 vaste, 2 lossen en 1 vaste in dezelfde steek. Ga dan verder met 2 stokjes, 4 dubbele stokjes, 2 stokjes en 2 halfstokjes. Maak nog 2 losse als verbinding tot het volgende bloemblaadje. *

Herhaal de stappen tussen de sterretjes tot je 6 bloemblaadjes gemaakt heb.

narcis

Narcis samenstellen

Naai de bloemblaadjes aan de trompet. Let daarbij op dat je de draad alleen door het achterste deel van steek haalt, dus alleen aan de buitenkant vast maakt. Als je alleen een decoratieve narcis wilt, dan ben je nu klaar!

Wil je er een mutsje van maken, dan maak je dit stukje er nog bij, zodat je de narcis op een flesje kan zetten. Haak 28 lossen en bevestig de laatste aan de eerste steek met een halfvaste. Haak 5 rondes met 1 vaste per steek. Naai dit gedeelte met kleine steekjes vast aan de onderkant van de bloemblaadjes.

 

Tip voor Pasen: de mutsjes zijn ook heel leuk als eierwarmer te gebruiken!

Hier zie je een overzicht van de mutsjes die ik voor de Goedgemutste Breicampagne heb gemaakt.

 

 

#40dagenbloggen

 

2 gedachten over “Innocent mutsje haken: narcis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.