kippetje zijkant

Innocent mutsje breien: Kippetje

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gehaakt mutsje van een kippetje!

kippetje op fles   Kippetje mutsje

Patroon voor dit kippetje

Kop

1. Begin met een magische cirkel van wit met 6 steken erin (6)

2. Vermeerder in de volgende ronde door 2 vasten in iedere steek te maken (12)

3. In de ronde daarna afwisselend 1 vaste en 2 vasten per steek (18)

4. Daarna een ronde met afwisselend 2 vasten, gevolgd door 2 vasten in steek (24)

5. En de laatste meerdering vindt plaats met 5 vasten en dan 2 vasten in 1 steek (28)

6-15. Haak daarna nog 9 rondes met 1 vaste per steek (28)

Snaveltje

Met oranje maak je de snavel. Haak 3 lossen en maak daarna 2 vasten OM de lossen. Dus niet in een van de steken, maar er omheen. Maak daarna nog 1 vaste, een half stokje en 1 vaste in de begin steek. Met een lange draad kun je het snaveltje aan de voorkant van de kop bevestigen.

Kam

Haak 8 lossen met een rode draad. Maak daarna 1 vaste in de zesde steek tot je weer bij het begin komt. Met een vaste in de tweede steek vanaf het eind, dan 2 halve stokjes en 1 vaste in de volgende steek. Met een vaste in de steek daarna bepaal je het midden tussen beide boogjes. Het tweede boogje maak je door 1 vaste en 2 halve stokjes samen in de volgende steek te maken. Met een vaste in de laatste steek maak je het af en door de draad lang af te knippen kun je het hiermee vastzetten aan de bovenkant.

kippetje muts

Met wiebeloogjes schuin boven het snaveltje maak je het helemaal af. Dit mutsje staat niet alleen leuk op een smoothie voor bij het paasontbijt, maar hoe leuk zou dit kippetje ook lijken op een eitje om hem warm te houden! Vergezel het kippetje met een of zelf meerdere kuikentjes.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.