muts ninja turtles

Innocent mustjes breien: Ninja Turtles

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreide mutsjes in de vorm van de Ninja Turtles!

muts ninja turtles

In 1984 werden de Teenage Mutant Ninja Turtles bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird en zij vernoemden ze naar Italiaanse renaissancekunstenaars:Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael.

muts ninja turtles

Ik weet nog goed dat we vroeger vaak de Ninja Turtles televisieserie keken, maar ik kan me echt niet meer herinneren dat ik verbaasd was dat ze zo groot  en slim waren en dat ze konden vechten als ninja’s. Wat ik wel opvallend vond, was dat ze alleen maar pizza aten 😉

muts ninja turtles fles

Ninja Turtles patroon

Om ze zelf te maken heb je vooral donkergroene wol nodig en verder oranje, rood, paars blauw.

muts ninja turtles op rij

Begin met het opzetten van 28 steken in de groene kleur en brei 10 rijen in tricotsteek. Wissel daarna van kleur voor de band en brei daar 4 rijen van. Wissel dan weer terug naar de groene kleur en brei 3 rijen. De laatste 2 rijen wordt het aantal steken verminderd.

De ogen worden er op geborduurd met een kruissteek in het wit en met zwart wordt er een pupil in gemaakt.

muts ninja turtles

Maak de serie compleet door er 4 in totaal te maken met ieder zijn eigen kleur band.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Keek jij vroeger ook de Ninja Turtles en weet jij nog wel welke naam bij welke kleur hoort?

4 gedachten over “Innocent mustjes breien: Ninja Turtles”

    1. Dankjewel! Met rondbreien lukt het me nog niet om de overgangen mooi strak te houden. Deze mutsjes zijn dus gewoon gebreid als lapje met 2 naalden en daarna de boven en zijkant dicht genaaid. Er loopt dus wel een naadje aan de achterkant van het mutsje.

  1. Ah super leuk! Ik ben nog steeds op 21-jarige leeftijd super fan van ze haha! Dus ja, weet nog precies dat Leonardo blauw is, Donatello paars, Raphael rood en Michelangelo oranje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.