Mozaïek sushi zelf maken

IMG_3252   IMG_3253

Zelf sushi maken is natuurlijk erg leuk om te doen. Je weet dan ook zeker dat het super vers is. Als wij het zelf maken, gaan we ’s middags naar de markt om de vis en groente vulling te kopen. In de meeste supermarkten kun pakketjes met de rijst en nori-bladen halen en anders moet je even naar de toko. Je kan de sushi zo maken, zoals je het zelf het lekkerst vindt!

IMG_3245

Om een maki te maken, moet je het volgende doen: Kook de sushi rijst ruim van te voren, zodat het voldoende kan afkoelen. Verdeel een deel van de rijst over het nori-vel. Dit gaat het makkelijkst met een natte lepel, want dan blijft het niet zo plakken. Laat nog wel een randje vrij, zodat het rolletje uiteindelijk dicht kan plakken. Leg een reepje met vulling neer: in dit geval komkommer en tonijn. Probeer het daarna zo strak mogelijk op te rollen met een matje. Ik gebruik er aluminium of vershoudfolie tussen, om te zorgen dat dat matje schoon blijft en dan kan de rol in de verpakking in de koelkast.

 

IMG_3242    IMG_3241

Wil je een keer speciale sushi maken, dan kun je een maki met de rijst aan de buitenkant maken. Maar wil je echt iets spectaculairs maken, maak dan mozaïek sushi. Begin met witte rijst en maak daarmee een heel dun rolletje van ongeveer een centimeter in diameter.

Meng dan wat rijst met wasabi om dit een groene kleur te geven. Je kan hier ook groene/oranje/rode kuit voor gebruiken, maar dat hadden ze niet op de markt en door de wasabi krijgt het ook een lekker pittige smaak.

IMG_3243    IMG_3244

Verdeel de groene rijst dun over een nori-vel en leg het daar het eerste rolletje in. Rol dit samen strak op.

Als je nog een andere kleur kuit hebt, kun je die gebruiken, maar voor de derde laag heb ik witte sesam toegevoegd voor de kleur. Weer de rijst dun uitspreiden over het nori-vel en strak het eerder gemaakt rolletje hierin mee oprollen.

IMG_3247    IMG_3250

Dan kun je deze rol twee keer door de lengte snijden met een nat mes, zodat er kwart overblijven. Wat eerst aan de buitenkant zat, wordt nu de binnenkant en helemaal binnenin komen krabstick te liggen. Dit omwikkel je met een nori-vel en rolt het opnieuw strak op.

Wanneer je deze rol dan in plakjes snijdt, krijg je een mooie, kleurrijke mozaïek vorm in de sushi!

IMG_3251   IMG_3248
Deze borden met sushi zien er toch heerlijk uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.