Het resultaat van Boektober

Half september kondigde Dagmar Valerie dat ze ontzettend bijzonder project voor haar werk mocht lanceren: Boektober! Het idee van deze gezellige reading challenge weer lekker te gaan lezen. In de vakantie had ik echt nog veel boeken gelezen, maar eind augustus/begin september had ik er helemaal geen gelezen. Niet één! Boektober was dus een mooie uitdaging om daar verandering in te brengen.

Boektober

In totaal hebben meer dan 1000 deelnemers meegedaan aan Boektober door veel te lezen lezen, elkaar leestips en inspiratie in de Boektober Facebookgroep te geven en elkaar te motiveren, bijvoorbeeld op Instagram. Ik heb eigenlijk alleen meegedaan met het lezen van de boeken en de mooie nieuwsbrief. De Boektober uitdaging was voor mij een groot succes, omdat ik meer heb gelezen dan normaal.

De boeken die ik gelezen heb

Om zoveel mogelijk boeken te lezen is geen wedstrijd, maar vooral een uitdaging voor jezelf om meer te lezen dan dat je eerder deed. Je ziet dus ook grote verschillen tussen alle deelnemers: Sommige hebben 1 boek gelezen, terwijl er ook een aantal waren die wel 15 boeken gelezen hebben. Ik had mezelf uitgedaagd om 6 boeken te gaan lezen en dat zijn er uiteindelijk 8 geworden.

Meer gelezen door Boektober?

De vraag is natuurlijk of ik ook echt meer gelezen heb door Boektober. Om heel eerlijk te zijn denk ik van niet. Het is een beetje een combinatie van factoren: Met verschillende winacties had ik 3 boeken gewonnen en nog geen tijd gehad om deze te lezen. Dit waren wel echt allemaal boeken waar ik heel erg benieuwd naar was, want de recensies waren super goed.

Verder kwam Millenium deel 4 uit, die ik heel graag wilde lezen. Door een dikke vertraging op Schiphol en een paar dagen op reis zijn, had ik dit boek ook binnen 5 dagen uit, terwijl het behoorlijk dik is.

Van Helen Vreeswijk had ik flink wat ebooks en zeker in de trein of ‘s avonds in bed vind ik dat toch wel heel fijn lezen. Deze laatste boeken lazen erg snel en had ik dus echt binnen een paar dagen al uit. Eind september had ik er ook al een paar van haar gelezen en ben er toen ook doorheen gevlogen. Misschien heeft Boektober wel geholpen om deze makkelijke boeken te kiezen om zo zeker te weten dat ik mijn gestelde doel zou halen 😉

Het vele lezen deed me wel een beetje denken meedoen aan de kernjury van de NS Publieksprijs van vorig jaar! Ik ga het zeker proberen vol te houden!

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

 

4 gedachten over “Het resultaat van Boektober”

    1. Om maar 1 favoriet te mogen kiezen is lastig. Naar het 4e deel van de Millennium reeks had ik al heel lang uitgekeken en deze overtrof zelfs mijn verwachtingen. De Vlucht van de vlinder vond ik een heel aangrijpend boek, echt de moeite waard om te lezen. Alleen zul je tijdens dit boek op sommige momenten de kerstsfeer echt wel nodig hebben om je weer een beetje op te vrolijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.