Haakproject: Hexagon dekentje in de maak

IMG_2773

Een nieuw haakproject! Nou ja, nieuw? Ik ben er ondertussen al weer bijna een maand mee bezig. En dat is dan niet dat ik er iedere dag wat aan doen, maar regelmatig ‘s avonds tijdens het tv-kijken. Na een aantal dekentjes die redelijk recht toe, recht aan waren, wilde ik nu wel weer eens wat anders.
IMG_2662   IMG_2664

Hexagons

De ‘gewone’ granny square vind ik een beetje saai, al zijn daar natuurlijk ook honderden variaties op te bedenken. Ik wilde het nu heel simpel houden in de vorm, maar dan wel lekker veel verschillende kleurtjes gebruiken. Gelukkig hadden ze een aantal weken geleden een aanbieding bij de Boekvoordeel en heb ik daar deze kleurtjes gekocht. Qua vorm zijn het hexagons geworden => zeshoekig en ze hebben wel wat van bloemetjes weg.

IMG_2748   IMG_2755

Kleur combinaties

Ik had er een patroontje van (op deze website staan ook veel voorbeelden van knuffels die je met deze vorm kan maken) en door lukte het makkelijk om ze na te maken. Ben er helaas wel achter gekomen dat om ze niet krom te laten trekken er eigenlijk 2 losse steken op de hoekpunten moeten zitten in plaats van 1, maar ik denk dat dit later nog wel weggewerkt kan worden. Beetje een noodoplossing, maar ik had er al te veel af om ze allemaal opnieuw te doen.

IMG_2778   IMG_2776

Grotere stapel

Het stapeltje wordt al snel hoger en ik heb ook al overal een wit randje om gemaakt, om ze straks daarmee aan elkaar te maken. Op dit moment is de totale afmeting 55 x 55 cm (36 hexagons). Er moeten nog wel een flink aantal bijgemaakt worden, want ik wil uitkomen op ongeveer 75 x 100 cm (wat 88 hexagons is als ik het goed heb berekend). Ook moet ik nog even nadenken over de rand: om te zorgen dat die recht wordt, moet ik er een aantal halfjes bij maken.

Als grote tip kan ik je meegeven om zo snel mogelijk alle losse eindjes af te werken en daar niet mee te wachten tot het eind, want dat is echt een rotwerk. Een deel van de draadjes kun je al mee haken onder de volgende kleur en hoef je die niet meer weg te stoppen met een naald.

Benieuwd hoe het verder ging met dit hexagon dekentje? Dat lees je hier!

 

5 gedachten over “Haakproject: Hexagon dekentje in de maak”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.