Haakproject: hexagon dekentje

Het dekentje schiet al lekker op. Ik heb het aantal hexagons verdubbeld ten opzichte van de vorige keer en ze nu ook al aan elkaar gemaakt. Dit heb ik met een witte draad gedaan om het niet te druk te maken, want ze zijn van zichzelf natuurlijk al kleurrijk genoeg. Qua verdeling van de kleuren is het redelijk gelukt, al zitten er wel een paar kleine “foutjes” in. Langs de lange kant van het dekentje heb ik halfjes gemaakt om te zorgen dat het toch een rechte rand wordt, want anders waren het wel heel grote gaten om op te vullen.

IMG_3073

Blokken

Ik moet nog even kijken of ik het geheel nog wat platter kan krijgen, want op dit moment is het redelijk hobbelig. De voorkant ziet er mooi uit. De achterkant is wel netjes, maar ik denk dat het niet heel fijn is met die ribbels van waar ik ze aan elkaar gemaakt heb. Moet nog maar even kijken of ik dat op kan lossen, of dat ik er een fleece doek achter moet maken. Misschien dat blokken kan helpen of met stoom vochtig maken en dan zorgen dat het goed strak opgespannen wordt.

IMG_3074

Kleur van de rand

Ook wil ik er nog een rand om het dekentje heen maken, maar weet nog niet in welke kleur. Wit zou wel makkelijk zijn. De zijkant is redelijk recht, maar op de korte kanten van het dekentje moeten er een soort driehoeken in gemaakt worden. Daarom zijn meerdere kleuren misschien wat lastiger.

najaar 2016 – Uiteindelijk is het wit geworden en wordt het dekentje ondertussen ook al bij de tweede in het gezin als boxkleed gebruikt.

5 gedachten over “Haakproject: hexagon dekentje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.