hertje deken

Gehaakte deken met een hertje

Het was makkelijk te bedenken dat ik deze deken met een hertje als kraamcadeau wilde maken. De meeste baby’s krijgen al een naam voor ze geboren worden. Niet hun echte naam, maar een koosnaampje. Deze deken heb ik gemaakt voor een baby die in de buik Bambi werd genoemd. Ook de kinderkamer is versierd met hertjes, dus passender kan bijna niet.

 

hertje deken

Juiste verhoudingen voor het hertje

Het was niet gemakkelijk om deze deken te maken. Nadat ik een patroon had gemaakt van een hertje, dacht ik dat ik de steken 1 op 1 zou kunnen gebruiken. Dus voor ieder hokje in het patroon 1 vaste maken. Helaas was dat niet het geval… Toen ik al een redelijk eind op weg was bleken het wel erg korte pootjes te worden. Uithalen en opnieuw beginnen.

 

hertje deken

Bij poging twee gebruikte ik stokje, maar dit bleek niet de oplossing. Het werd nu niet meer een schattig hertje, maar meer een uit de kluiten gewassen puber hert met slungelig lange poten. Nog een keer uithalen en opnieuw beginnen.

 

Hertjesdeken

Drie keer is scheepsrecht: de juiste verhouding was om halve stokjes te gebruiken. Zo is het een lief hertje geworden voor lief klein baby’tje!

hertje deken

Qua formaat is het een flinke deken worden van 80 bij 120 cm. Het oog en het neusje zijn apart gemaakt en er later opgenaaid. Als die mee gehaakt zouden worden in het patroon, zouden ze niet zo mooi rond geworden zijn.

De achterkant is gevoerd met zachte fleece om de draden die achterlangs liepen te verbergen. Met een festonsteek is de fleece stof vastgezet.

En de kleine, dat is echt een lachebekje met grote Bambi ogen. Ze slaap heerlijk onder de warme deken!

 

#40dagenbloggen

 

4 gedachten over “Gehaakte deken met een hertje”

 1. beste sophie, wat een ontzettend mooi project. Dit zou ik graag maken voor mn zoontje die over een paar weken jarig is. Heb je er een patroon van?
  Want dat ga ik nooit zelf kunnen uitvogelen. Het is echt geweldig!

  1. Beste Jorine,
   Het is inderdaad een leuk project om te haken! Het originele patroon is gemaakt door Little Doolally (http://www.littledoolally.com/2014/03/hello-deer.html) en zij verkoopt het patroon ook op haar Etsy account. Ik vond het formaat alleen wat te klein en heb dat toen zelf aangepast. Een uitgebreide beschrijving daarvan heb ik niet. Meestal is het bij mij een kwestie van veel proberen en kijken hoe het uitvalt. Belangrijk is om steeds goed te blijven kijken of het op je deken enigszins in verhouding lijkt met het origineel. Succes!
   Groetjes, Sophie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.