Voor een lekker zondagsontbijtje of als verwennerij bij de lunch is dit recept voor kwarkbrood erg goed geschikt! Het is makkelijk te maken en erg smakelijk. Ondanks dat er geen suiker aan toegevoegd wordt, is het kwarkbrood toch wat zoet door de tutti frutti. Wil je er wel een zoet brood van maken, voeg dan nog een extra scheutje honing door.
Om het kwarkbrood te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gr tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 250 gr kwark (of yoghurt)
- 1 ei
- handje tutti frutti
- snufje zout
- eventueel wat honing
Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en laat het met een klein beetje water wellen op laag vuur voor 5 minuten.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel en meng dit met de kwark. Voeg hier het ei, de gewelde tutti frutti en een snufje zout (en eventueel wat honing) aan toe en kneed het geheel goed door.
Plaats het deeg in een cakevorm in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Na ongeveer 30 minuten ruikt je keuken heerlijk en komt het kwarkbrood mooi stevig uit de oven. Voor wat variatie zou je er eventueel een handje fijngesneden noten door heen kunnen doen. Wil je het graag als een echt zoet brood, voeg dan ook nog 2 eetlepels honing toe aan het deeg.
ik hou helemaal niet van brood..
maar dit kan ik wel eens proberen lijkt me…
Ik heb gewoon kwarkbrood met rozijnen gemaakt naar een recept van Landleven. Vond ik niet lekker…droog, flauw en zwaar op de maag. Dit recept ga ik proberen. Ziet er beter uit.