Fan van Blond Amsterdam

Ondanks dat ik zelf niet eens blond ben, ben ik al jaren fan van Blond Amsterdam. Van het servies heb ik een aantal dingen. En ook de ook super lekkere gerechten uit hun kookboeken, zoals Lekker Blond en Hollandse Happen voor gewoon dagelijkse recepten, maar ook speciaal voor feestelijke gelegenheden Eigen taart is goud waard en Feest, zijn hier thuis favoriet. Maar ik vind het nog het leukst om er inspiratie op te doen en er dan zelf tekeningen van te maken. Hieronder staan een aantal van de schilderijen die ik gemaakt heb!

CIMG2875    CIMG2874


CIMG2873   
CIMG2872

In het boek Leuk Blond Amsterdam staan ruim 50 ideeën om wat leuk met vriendinnen te gaan doen. Activiteiten zowel binnen als buiten, heel actief of juist relaxed. Als je je verveelt en geen inspiratie hebt, dan weet je zeker dat je met dit boek vast op een leuke besteding van jullie vriendinnen(middag)dag uitkomt!

CIMG2876    CIMG2989

Hier op links mijn vriendinnengroepje getekend met pen en op rechts een schilderij “Blonds have more fun” gemaakt voor een jarige vriendin.

IMG_0778    IMG_0779   

IMG_0830

Speciaal voor een collega die ging trouwen hem met zijn vrouw en zoontje in het huwelijksbootje gezet. Niet helemaal origineel, want een paar maanden daarvoor had een van mijn vriendinnen een zelfde soort schilderij gemaakt voor een andere bruiloft. Omdat ik het er zo leuk uit vond zien en er geen overlap was in de gasten, heb ik hem zelf ook gemaakt.

CIMG2869   IMG_3485

Deze laatste is echt een enorm project geweest. De achtergrond is gespoten met licht glanzende verf. Daarop heb ik eerst voorzichtig met potlood de verschillende tekeningetjes en teksten erop gezet, om ze daarna met acrylverf in te verven. Het contrast is erin gebracht met zwarte markeerstift. Hier word je toch helemaal blij van!

Heb je zelf ook al eens zo’n op Blond Amsterdam geïnspireerd schilderij gemaakt?

4 gedachten over “Fan van Blond Amsterdam”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.