Blijdorp kwallen

Een ZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp

Een bezoekje brengen aan een dierentuin, in dit geval Blijdorp, zou ik normaal niet zo snel doen. Een dagje dierentuin kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar afgelopen winter bezochten we nog in het Noorder Dierenpark Emmen, waar ik ook in mijn jeugd heel vaak geweest ben. Maar nu waren door een speciale ledenactie van de Rabobank de kaartjes nu super goedkoop en was kon je er in de avond naar toe. Direct vanuit het werk gingen we dus aapjes kijken: Eindelijk heb ik Bokito gezien, die al lag te slapen in het binnenverblijf.

Blijdorp giraffen   Blijdorp giraf

Het giraffenverblijf van Blijdorp zie ik bijna dagelijks vanuit de trein, want het steekt namelijk hoog boven het park uit en is zo’n beetje tegen het spoor aangebouwd. Ook aan de binnenkant is het erg mooi en als je erin staat zie je pas goed hoe groot het werkelijk is. De lange giraffen kunnen zo dichtbij komen dat je ze zelfs aan kunt raken. De kleintjes komen maar tot halverwege. Het is maar goed dat de grasbakken op verschillende hoogtes hangen.

Blijdorp vogel vliegend   Blijdorp vogel etend

Deze vogels liepen gewoon los rond. Wij hadden niet opgelet, want er hingen bordjes waarop stond dat het prima was als ze dat deden. Zonder problemen sprongen ze over het hekje. Zeker als ze hun vleugels uitslaan, zijn ze erg indrukwekkend en was het een beetje schrikken toen ze op me af kwamen.

Blijdorp wildekat    Blijdorp gnoe

De luipaarden lagen lekker te luieren in hun hok en deze koedoe was een beetje eenzaam aan het grazen.

Blijdorp waterlelies    Blijdorp waterlelie vlinder

In de vlinderparadijs van het Amazonicum waren niet alleen schitterende vlinders te zien, maar ook deze waterlelies met een doorsnede van wel een meter.

Blijdorp knaagdieren    Blijdorp ijsbeer

De prariehondjes waren heel actief. Ze zien eruit als een combinatie tussen kleine hondjes en cavia’s.
Bij de ijsberen waren onlangs nog twee kleintjes geboren, Todz en Sizzel. Zij waren nu ook buiten en zaten verstopt achter de rots naast hun moeder. Af en toe kwam er dan een poot of een kop bovenuit steken. Super schattig!

Blijdorp padden    Blijdorp aapjes

De padden keken een beetje chagrijnig en deze slingerende aapjes hadden gezichten die leken op oude mannetjes: Heel gerimpeld en alsof ze zich grote zorgen maakten.

Blijdorp zeeschildpad    Blijdorp kwal

De onderwaterwereld in het Oceanium is ook schitterend gemaakt. Grote zeeschildpadden, kwallen, haaien, Nemo’s en andere felgekleurde vissen zijn er allemaal te zien in verschillende bakken en terwijl je onder ze doorloopt in een tunnel.

Blijdorp is een erg mooi park en het is te groot om in een avondje alles te zien. We zijn bijvoorbeeld helemaal niet bij het nieuwe leeuwenverblijf geweest. Ook de olifanten zijn we alleen snel langsgelopen op de terugweg. Waarschijnlijk kun je je hier met gemak een hele dag vermaken. Als je ook een keer een bezoekje wilt brengen aan deze dierentuin, kijk dan op de website van Blijdorp voor speciale acties en kaartjes met korting.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.