mutsjes goedgemutste breicampagne poster

Duik mee in iets groots, maak kleine mutsjes

De slogan voor de Goedgemutste Breicampagne 2017 is Duik mee in iets groots, maak kleine mutsjes en vandaag is de aftrap van deze campagne. Het doel dat is gesteld is, is namelijk een record aantal mutsjes breien en haken! Maar liefst 150.000 mutsjes willen ze op de flesje gaan zetten! Dat zou een record opbrengst voor het Nationaal OuderenFonds opleven. Hieronder vind je het persbericht over de Goedgemutste Breicampagne.

Op de foto

Voor de campagne zijn verschillende posters en boekjes gemaakt. En ik ben een van de meesterbreiers/-hakers die erop staat! De fotoshoot werd gehouden in een herenhuis in Rotterdam. We werden letterlijk bedolven onder de mutsjes! Nog nooit had ik zoveel mooie mutsje bij elkaar gezien.

mutsjes goedgemutste breicampagne poster

De posters en boekjes zijn te vinden bij wol- en knutselwinkels (zoals de Pipoos) en worden ook verspreid bij verzorgingstehuizen en haak-/breiclub. In het boekje staan handige beschrijvingen om de mutsjes te breien of te haken, achtergrondinformatie over de actie en gave voorbeelden van speciale mutsjes!

 

Persbericht

Amsterdam – Mutsbreiend nieuws. Het is weer zover. De aftrap van de leukste* breimarathon van Nederland: de Goedgemutste Breicampagne. Voor de twaalfde keer zetten we, smoothie- en sappenmerk innocent, ons in voor eenzaamheid onder ouderen in Nederland. Dat doen we door duizenden handgemaakte mutsjes in te zamelen en deze op onze smoothies te plaatsen. Met de kleurrijke creaties op onze flesjes vragen we aandacht voor eenzame ouderen en wordt er geld ingezameld voor het Nationaal Ouderenfonds dat zich hiervoor inzet. Dit jaar zoeken we opnieuw creatievelingen die houden van haken en breien om samen de grootste berg mutsjes ooit te maken. Samen duiken we in iets groots.
*Volgens onze trouwe breisters (en volgens onszelf, natuurlijk)

image

Sla de breinaalden ineen tegen eenzaamheid

Zo’n 24% van alle ouderen voelt zich eenzaam. Alleen in ons land al zijn dat zo’n één miljoen mensen. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt ervoor dat deze ouderen meer sociale contacten krijgen door uitjes, etentjes en andere activiteiten te organiseren. De stichting brengt ouderen samen. Dat is prachtig, maar kost wel geld. De Goedgemutste Breicampagne vraagt aandacht voor deze eenzame ouderen. Per verkocht flesje mét mutsje gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Hoe meer mutsjes, hoe beter.

De afgelopen 11 jaar hebben wij in Nederland al ruim een half miljoen mutsjes mogen ontvangen van fanatieke breiers en hakers. Bekijk hier de sfeerbeelden van afgelopen jaar. Jong en oud kan meedoen om te helpen zoveel mogelijk ouderen een beetje minder eenzaam te maken.
Mevrouw Olthoff van 91 jaar is een van de meest trouwe mutsjesmakers van de campagne en breit al jaren mee: ‘Ik brei eigenlijk het hele jaar door. Ik zie zelf veel ouderen om me heen vereenzamen en ben heel blij dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen. En daarnaast houd ik mijn vingers lenig, dat is ook niet verkeerd op deze leeftijd.’
Ook onze bloggende wetenschapper Sophie (30 jaar) zet zich al een aantal jaar actief in voor de campagne: ‘Ik ben gek op haken en bedenk graag de meest creatieve mutsjes waarvan ik de patronen deel op mijn blog Sophietjes.nl. Op deze manier kan ik mijn creativiteit kwijt én ik doe iets voor mijn medemens. Kleine moeite, want zo’n mutsje is zo gemaakt.’

image

Inzenden mutsjes

Meedoen is best eenvoudig. Je hoeft alleen maar een mutsje te maken. Als dat gelukt is, maak je er nog eentje. Of tien. De mutsjes hoeven niet perfect te zijn. Als jij je best erop hebt gedaan, dan zijn wij er blij mee. Ben je er klaar mee, stuur dan je mutsjes vóór 8 december 2017 op naar:

Pantar, t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB Diemen

Vanaf februari 2018 staan de goedgemutste smoothies in de winkel. Of je door de wol geverfd bent of juist een beetje een geitenbreier qua insteken en doorhalen: op www.degoedgemutstebreicampagne.nl vind je handige instructies voor je breiavontuur.

Facts over de Goedgemutste Breicampagne:

  • 10 landen doen ondertussen mee aan de breicampagne: Engeland, Nederland, Frankrijk, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland, Denemarken en Zweden
  • In totaal heeft dat tot nu toe 15.473.052 gebreide mutsjes opgeleverd, en maar liefst €4.947.600,- voor het goede doel
  • Nederland droeg daar in de afgelopen 11 jaar maar liefst €137.490,- aan bij
  • Het is allemaal begonnen in de UK in 2003. Sinds de start van de campagne zijn daar al meer dan 8 miljoen mutsjes gebreid. Way to go UK.
  • De Engelse Sara Sullivan breide meer dan 20.000 mutsjes, en kreeg een onderscheiding ‘voor haar inzet voor de gemeenschap’ van de Britse Minister-President

Over innocent

innocent is in 1999 opgericht in Engeland. We verkopen gezonde producten die niet alleen goed smaken, maar ook goed voor je zijn. Zoals smoothies, sap en kokoswater. Al onze drankjes zijn 100% van natuurlijke ingrediënten en nooit van concentraat. Zo helpen we mensen gezond te leven en heel oud te worden. We willen de wereld graag een beetje beter achterlaten dan dat we haar gevonden hebben. Dit zie je terug in alles wat we doen. We werken dan ook alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 zijn al onze bananen Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast geven we 10% van onze winst aan goede doelen via onze eigen innocent foundation, een onafhankelijke stichting die honger bestrijdt middels een aantal omvangrijke projecten.

Over het Nationaal Ouderenfonds

In Nederland voelen meer dan een miljoen ouderen zich regelmatig eenzaam. 200.000 van hen zijn zelfs extreem eenzaam en hebben minder dan één keer per maand een sociaal contact. Dat is wel heel erg weinig. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Gezamenlijk bestrijden en voorkomen ze eenzaamheid, verminderen kwetsbaarheid en bevorderen ze zelfredzaamheid met als doel de ouderen in staat te stellen hun eigen leven te blijven leiden zoals zij dat wensen. Dat doet het Ouderenfond onder andere door het organiseren van activiteiten en gezellige uitjes om de eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Lees alles over hun goede werk op www.ouderenfonds.nl.

Ben jij al begonnen met mutsjes te haken of breien?

7 gedachten over “Duik mee in iets groots, maak kleine mutsjes”

  1. In januari 2017 begonnen met het breien en haken van de mutsjes……
    Wat voor mij in eerste instantie therapeutisch werkte is inmiddels een superleuke bezigheid geworden en inmiddels ruim over de 300 mutsjes klaar. Dus mijn plan om dit jaar 1 mutsje per dag te haken en/ of breien gaat zeker lukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.