boeken Sandrine Jolie

Drie boeken van Sandrine Jolie

Afgelopen vakantie heb ik de boeken Under Cover, Soixante Neuf en Stille Nacht, allen onderdeel van de G-serie van Sandrine Jolie gelezen. In alle boeken heeft de 34-jarige agente Sanne Romeijn de hoofdrol, waarbij ze voor een opdracht undercover werkt. Ze werkt bij de dienst Specialistische Recherche.

Under Cover

In Under Cover gaat Sanne undercover als webcamgirl bij Charlie van der Zee, een uitbater van sekslijnen, die verdacht wordt van grootschalige witwassing van crimineel geld. Na een korte training gaat ze daar aan het werk en ontdekt dat veel meisjes er illegaal zijn van wie het paspoort is afgenomen, ze uitgebuit worden, ze geen duidelijk contract hebben en er zelfs een meisje verdwenen is. Kortom er is een hoop mis en terwijl ze informatie verzameld moet ze haar best doen om niet op te vallen. Wanneer ze voor een uitdaging komt te staan neemt ze een groot risico om het vertrouwen van een van de meisjes te winnen. Ze verraadt daarmee haar cover en brengt het politieonderzoek en zichzelf in gevaar.

IMG_5346

 

Soixante Neuf

Nadat ze is bijgekomen van het mislukken van haar eerste undercover opdracht, gaat ze bij haar tweede opdracht aan de slag al prostituee in seksclub Soixante Neuf. In deze club zijn namelijk kort na elkaar 2 lijken in Kamasutra posities gevonden. Ze werkt als luxe callgirl onder de naam Sandy G. en is al snel erg populair bij de gasten. Ze moet, terwijl ze in haar rol zit, proberen de moordenaar te ontmaskeren voor er een nieuw slachtoffer valt. Toch slaat de Kamasutra-killer opnieuw toe, maar is het een boze cliënt, familie van de eigenaar, een van de medewerksters of een jaloerse partner van de cliënten? Gelukkig weet ze nu haar opdracht wel tot een goed einde te brengen.

IMG_5347

 

Stille Nacht

In Stille Nacht gaat Sanne als Anna Geertsen aan de slag bij datingsite Dare2Date om een moordenaar op te sporen die zijn slachtoffers lijkt te ontmoeten via het internetdaten. Iedere keer gebruikt hij andere schuilnamen en slaat iedere maand toe op speciale data: 1 januari, 2 februari, 3 maart en 4 april. Om de dader te pakken te krijgen gaat ze, behalve de profielscreening, ook daten met de verdachten op 5 mei. Helaas blijkt de verdachte er niet tussen te zitten wanneer er dan een nieuw slachtoffer gevonden wordt. Ze zet alles op alles om de moordenaar voor 6 juni te pakken. In dit verhaal krijg je als lezer eindelijk een wat persoonlijkere kant van Sanne te zien, wanneer ze zelf ook verliefd begint te worden.

IMG_5348

Algemeen

De boeken van Sandrine Jolie zijn in een andere volgorde gepubliceerd dan dat ze chronologisch lopen. De publicatie volgorde is Soixante Neuf, Under Cover en Stille Nacht, terwijl in Under Cover over de eerste undercover actie van Sanne wordt geschreven. De boeken worden aangeprezen als erotische thrillers, maar op beide manieren vond ik de spanning een beetje tegen vallen. De verhalen spelen zich af in de seksindustrie waar een moord is gepleegd, maar dan zijn er genoeg andere boeken binnen dit genre die veel spannender zijn. Wist je trouwens dat Sandrine Jolie een pseudoniem is dat Linda van Rijn gebruikt speciaal voor deze G-serie?

IMG_5349Het eerste verhaal lijkt een beetje afgeraffeld en was maar 126 bladzijdes. De andere 2 boeken hadden 236 en 214 bladzijdes waardoor het verhaal wat meer is uitgewerkt, maar nog steeds is het niet heel uitgebreid. De schrijfstijl is wel heel vlot en het leest dus erg makkelijk weg. Alle 3 de boeken had ik binnen een dag uit. Helaas ontbrak het aan diepgang van de personages en was het niet een heel sterk verhaal. Opvallend is hoe makkelijk Sanne de undercover opdrachten wil doen. Ze lijkt het totaal geen probleem te vinden om als webcamgirl of prostituee aan de slag te moeten. Ook krijgt ze slecht een paar uur training en gaat ze dan al aan de slag. Al met al zijn het prima vakantieboeken, zoals we van Linda van Rijn gewend zijn.

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.