Buurman & Buurman taart

 

IMG_0837

Waarschijnlijk ken je Buurman en Buurman wel van hun filmpjes. Het begint met een klein probleem of klusje dat ze willen gaan uitvoeren en door hun eigenzinnige aanpak met creatieve oplossingen loopt het dan helemaal uit de hand. Voor 2 huisgenoten heb ik een tijdje geleden een taart gemaakt met Buurman en Buurman als thema.

IMG_0833    IMG_0838

Versieren met fondant

De versieringen zijn gemaakt van fondant. Hiermee kun je allerlei soorten figuurtjes boetseren. Ik heb de Buurmannen gemaakt in een zwembad met een strandbal en een badeendje. Binnenin zit luchtig biscuitdeeg met daartussen een laagje botercrème. De rand is opgebouwd met Kitkat repen. Om te zorgen dat deze goed bleven plakken aan de cake, zijn ze erop gelijmd met wat botercrème. Zo bleef het redelijk vastzitten, maar dat het een beetje verschoof tijdens het vervoeren, past er ook wel weer bij.

Kitkat weetje

Wist je dat mini kitkats precies 3,14 cm breed zijn? Het is dus ideaal om te berekenen hoeveel je er voor nodig hebt voor je ronde bakvorm 😉

IMG_0839

Lekkage…

Bij één Kitkat heb ik er een stukje afgebroken, waardoor het lijkt of de ton lek is en het water eruit stroomt. Het ziet er heel feestelijk uit en ik vind de figuurtjes best goed gelukt. Ik zelf vond ze niet zo lekker om op te eten, want het is gewoon een hap pure fondant, maar dat vonden de echte buurmannen geen probleem.

A je to!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.