streepjes deken

Blauw groene streepjes deken

Een terugblik op een streepjes deken die ik een paar jaar geleden al gemaakt heb. Met meerdere blauw en groen tinten heb ik verschillende diktes van de streepjes afgewisseld met witte banen.

 

img_1838  

 

Streepjes deken patroon

Aan de buitenkant ben ik begonnen met een ketting van lossen in het wit. *Daar worden clusters van 3 dubbele stokjes gevolgd door een vaste op gemaakt. Daarna een randje in een blauwe of groene kleur waarbij 3 lossen gehaakt worden en vervolgens een vaste te maken in de vaste uit de witte rij.*

img_1840

Als het gedeelte tussen de sterretjes voor alle kleuren groen en blauw herhaald is, wordt de kleuren rij iets dikker gemaakt. In plaats van meteen terug te wisselen naar wit, wordt er een rij met vasten toegevoegd in kleur. Nadat alle kleuren aan bod geweest zijn, opnieuw beginnen met het kleurenschema, waarbij er weer een rij met vasten aan toegevoegd wordt. En vervolgens nog een keer, waarna daarna iedere ronde juist de rijen vasten in kleur geminderd gaan worden.

 

img_1836   img_1837

Randjes

Nog een paar leuke randjes erop. Aan de zijkanten gewone vasten. Aan de onderkant simpele boogjes en aan de andere kant de picot boogjes volgens het patroon van Dada’s place:

De deken zelf was makkelijk te maken, zonder er te veel bij na te denken. Bij de rand moet je wel wat meer opletten, maar is ook niet te ingewikkeld.

 

img_1835   img_1839

 

4 gedachten over “Blauw groene streepjes deken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.