appelroosjes 3 stuks

Spectaculaire appelroosjes

Soms heb je van die recepten op Pinterest die ieder keer weer terug komen. Deze appelroosjes zijn daar zo’n voorbeeld van. Afgelopen weekend kon ik het niet meer weerstaan en heb ik ze als toetje gemaakt. Ik was verbaasd hoe makkelijk het te maken is. Wat ziet het er schitterend uit. Minimale moeite voor een maximaal effect!

IMG_4478

Benodigdheden

Voor het maken van de appelroosjes heb je per stuk de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bladerdeeg blaadje
  • 1/2 friszure, rode appel
  • scheutje citroensap
  • 1 eetlepel jam
  • beetje bloem
  • kaneel
  • poedersuiker

Stap voor stap beschrijving

IMG_4470   IMG_4472

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi het aantal blaadjes dat je nodig hebt. Haal het klokhuis uit de appel en snij er dunne plakjes van. Ik had wat moeite om ze gelijkmatig te snijden, dus heb een grove kaasschaaf gebruikt. Doe de appelplakjes meteen in een pannetje met wat water en een scheutje citroensap, zo voorkom je dat de appel bruin wordt. Laat dit een paar minuten zachtjes koken, zodat de appel zacht wordt.

Bestrooi het werkblad met een beetje bloem om te zorgen dat het deeg niet blijft plakken en snij de ontdooide bladerdeeg blaadjes door midden. Leg ze naast elkaar (het is nu 4x breder dan de hoogte) en rol ze nog wat verder uit in de breedte met een deegroller.

IMG_4474   IMG_4473

Besmeer het midden van het deeg met de jam. Ik had gekozen voor framboos, omdat ik dat de lekkerste smaak vindt, maar perzikensmaak is ook heel lekker bij appel. Leg de appelpartjes op de bovenste helft van het deeg met de bolle kant met de rode schil naar boven. Ze moeten elkaar wel wat overlappen. Vouw de onderste helft van het deeg over de appelplakje heen.

IMG_4475   IMG_4476

Rol dit voorzichtig op, zodat je een mooi appelroosje krijgt en plaats het in een cupcakevorm. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius en na ongeveer 30 minuten is het klaar.

IMG_4477   IMG_4479

Houd het wel een beetje in de gaten dat de appel niet verbrandt. Als je ziet dat de appel al erg aan het verkleuren is, maar het deeg nog niet gaar, dan kun je de bovenkant nog even afdekken met wat aluminiumfolie.

Haal de appelroosjes voorzichtig uit de vorm en versier ze op het bord met een beetje kaneel en poedersuiker.

 

5 gedachten over “Spectaculaire appelroosjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.