schoonoord water

5 favorieten op vrijdag: Natuur in Rotterdam

Deze week mijn 5 favoriete stukjes natuur in Rotterdam! Bij Rotterdam denk je misschien alleen aan een grote stad, maar er is ook genoeg groen te vinden. Zo zijn er heel veel verschillende parken, die bij lekker weer in de zomer helemaal vol zitten om te barbecueën. Als er ten minste geen festivals zijn, want er wordt zo veel leuks georganiseerd!

Toch zitten er bij mijn favoriete natuur in Rotterdam geen groot park, maar zijn het juist wat onbekendere, kleine plekjes. En hoe kan het ook anders dat een paar daarvan aan het water zijn. Hieronder staan ze alle 5 op een rijtje!

Schotse hooglanders Eiland van Brienenoord  Van Brienenoord eiland 

 

Eiland van Brienenoord

Een van mijn favoriete plekken om te gaan wandelen is het eiland van Brienenoord. Op dit eiland onder de Van Brienenoordbrug heb je schitterend uitzicht op de skyline van de stad. Het is wel altijd een beetje spannend om er een rondje te lopen, want je weet nooit waar de Schotse hooglanders staan. Die beesten zijn behoorlijk imposant!

Verder is het ook een geweldige plek om bramen te plukken, want het hele eiland staat er rond deze tijd vol mee.

Bij Lies rond de wereld vind je een aantal schitterende foto’s die ze onlangs maakte op het eiland van Brienenoord.

 

schoonoord lente  schoonoord volliere

 

Park Schoonoord

Afgelopen voorjaar, toen alles net in bloei stond, hebben we er nog rondleiding gekregen van een bioloog. Maar ook om gewoon zelf even een rondje te lopen of lekker in de zon op een bankje te zitten, kun je prima naar de historische tuin van Park Schoonoord gaan.

De ingang van dit park ligt aan de kant van de het park onder de Euromast. Het is niet heel groot, maar je hebt er een mooie variatie aan planten en bomen!

De Historische tuin van Park Schoonoord is ook een van de favoriete plekjes van The Quiet Cold, die er mooie foto’s heeft gemaakt.

Arboretum Trompenburg

Voor een andere schitterende tuin in Rotterdam moet je in het Arboretum Trompenburg moeten zijn. Vooral het aantal verschillende cactussen in de kas, vond ik echt indrukwekkend. Na een wandeling langs de planten, kun je er ook wat lekkers drinken in het theehuis.

Op de blog van A-typist vind je een aantal mooie foto’s van deze tuin.

 

bruggetje Rotte

 

Rotte

Voor een mooi stukje natuur langs het water, moet je in de buurt van de Rotte zijn. Vanaf de Rottemeren kun je een fijn ritje maken op de fiets of skates langs deze rivier. Ook het Polderpad loopt hierlangs.

De lengte van het rondje kun je variëren, want er zijn genoeg bruggetjes, zodat je langs de andere oever weer terug kunt gaan. Verder  vind je hier ook heel veel bramen!

 

waterbos   waterbos

 

Waterbos

Naast het Nieuwe Luxor verwacht je misschien geen natuur, maar er is een heus bos geplant in het water! Het waren vorig jaar nog wat iele boompjes, maar ze zijn nu echt al goed gegroeid. Lekker plekje om aan het water te zitten!

 

 

Wat is jouw favoriete stukje natuur in Rotterdam?

 

3 gedachten over “5 favorieten op vrijdag: Natuur in Rotterdam”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.