mutsjes goedgemutste breicampagne

5 favorieten op vrijdag: haak- en breipatronen voor de Goedgemutste Breicampagne

Iedere week probeer ik hier weer een speciaal mutsje te maken voor de Goedgemutste Breicampagne en het haakpatroontje (en heel soms breipatroontje) daarvan online te zetten. En de afgelopen 2 jaar is dat al een behoorlijke verzameling aan patronen geworden.

Maar ik kan me zo voorstellen dat je misschien ook ergens anders op zoek gaat naar patronen. Ik vind het altijd heel erg leuk om ook bij andere te kijken wat voor mutsjes zij gemaakt hebben. Daarom vandaag mijn 5 favoriete sites met haak- en breipatronen voor mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne.

 

muts aardbei

Goedgemutste Breicampagne

Op de site van de Goedgemutste Breicampagne zelf zijn een hoop patronen te vinden. Een groot deel zijn breipatronen, maar er staan ook een paar voorbeelden voor gehaakte mutsjes tussen. Verder staat er duidelijk bij aangegeven of ze voor beginners, gevorderden of experts zijn. Het aardbei en watermeloen mutsje zijn ondertussen echte klassiekers geworden!

 

Schattige dierenhoofdjes van Glim

Sinds een paar weken deelt Priscilla iedere zaterdag op Glim haar leuke haakpatronen voor de mutsjes. Ze heeft al een beer, varken, kikker en bij gemaakt. Ik ben benieuwd welk patroon er aankomende zaterdag online komt!

 

365 mutsjes in een jaar

Ik wist wel al dat mevrouw Ottevanger, mevrouw Olthoff en Dréeke van Dijck iedere dag (minstens) een mutsje breien. Maar ook op de site 365 hats werd iedere dag een mutsje gebreid. Het zijn helaas maar een paar patroontjes en zijn geschreven in het Engels. Vooral het spiraalmutsje vind ik erg leuk!

 

JoyJonne Hooks

Voor haakpatronen voor mutsjes moet je zeker even kijken bij JoyJonne Hooks. Zij laat zien hoe een basis mutsjes met een simpel randje toch al heel anders kan lijken! Hier zie je ook weer duidelijk dat het totaal aantal steken dat je rondom nodig hebt afhankelijk is van de dikte van de draad. Waar ik regelmatig op 28 steken uitkomt, gebruikt zij in haar patroon 30 steken per ronde.

 

Jo’s Big Knit

Mijn grote voorbeeld voor het maken van de mutsjes is toch echt wel Jo’s Big Knit. Zij heeft zoveel bijzondere mutsjes ontworpen! En ook deelt ze de breipatronen van anderen. De laatste tijd maakt ze vooral “gewone” mutsjes met een speldje erop, maar dan wel in reusachtige aantallen, zoals je hierboven op het plaatje kan zien. Mocht je nog eens op zoek zijn naar een speciaal mutsje, dan weet ik bijna zeker dat je het op haar site wel (een Engelse beschrijving) zult vinden.

 

Als je een mutsje maakt met een van mijn patronen, dan zou ik het heel leuk vinden om daar een foto van te zien. Tag me op social media met #sophietjesnl of stuur me een mailtje!

Ben jij al weer begonnen met het maken van de mutsjes? Welk haak- of breipatroon vindt jij het leukst?

 

4 gedachten over “5 favorieten op vrijdag: haak- en breipatronen voor de Goedgemutste Breicampagne”

  1. Wat een prachtige verzameling op de eerste foto!
    Leuk dat er zo veel verschillende mutsjes zijn door zo veel verschillende mensen bedacht en gemaakt …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.