sophietje

5 favorieten op vrijdag: Creatieve blogs

Af en toe zie je hier een DIY verschijnen, maar het meeste wat ik maak is gehaakt. Het knutselen en dingen maken heb van kinds af aan al meegekregen, want mijn hele familie is wel handig en creatief. Dat zie je bijvoorbeeld wel terug in de surprizes die we maken met Sinterklaas.

lavendel zeezout scrub zelfgemaakt theejurkje 4 kleuren label wasvoorschrift krimpfolie

Rendierneusjes voorkant kerst menukaartje 2013

Meestal ben ik vooral aan het haken en is er niet heel veel tijd om ook nog heel veel andere dingen te maken. Er zijn nog zoveel leuke dingen te bedenken om te maken. Ondanks dat ik er dus niet vaak aan toe kom om het zelf te doen, vind ik het altijd leuk om bij andere bloggers te kijken en zo inspiratie op te doen voor nieuwe knutselprojectjes. Daarom hier mijn 5 favoriete creatieve blogs op een rijtje!

Mijn 5 favoriete creatieve blogs

 

Nobody Else

Een blog vol met creativiteit maakt Els helemaal waarop Nobody Else! Met vilt, (haak)naald en draad, kralen en filigraan weet ze de mooiste dingen te maken. Altijd in vrolijke kleuren en heel netjes afgewerkt! En ook op papier met kleuren en handlettering maakt ze schitterende kaartjes en songposters. Verder test ze regelmatig kant en klaar knutselpakketten en heeft ze shoplog van bijvoorbeeld de Action, Hema of AliExpress.

 

ElsaRblog

Naast verschillende lekkere recepten, laat Elsa op haar ElsaRblog veel leuke interieur DIY’s zien. Echte sfeermakers, zoals waxinelichtjes en plantenpotjes, en tafel- en serviesversieringen. Zo zie je direct hoe je ze in je huis kan toepassen! Haar stijl is landelijk met bloemen met een stoere touch door het gebruik van materialen als beton. Iedere keer weet ze weer mooie dingen te bedenken, vaak passend bij  feestdagen.

 

Kreanimo

Ilse van Kreanimo is lerares afgestudeerd in de richting Beeldende Vorming. Regelmatig deelt ze de opdrachten die ze voor haar lessen ontwikkelt en de werkjes van haar leerlingen. Daarbij komen verschillende kunststromingen naar voren uitgewerkt met verschillende kleuren, patronen en materialen.

Met de categorie Kreatieve Kronkels interviewt ze regelmatig creatievelingen en wekelijks organiseert ze de Crea Cross. Dat is een link feestje, waarbij je jouw creatieve uitspattingen passend bij het weekthema kan laten zien en die van andere kan bewonderen. De creaties zijn vaak heel verrassend en divers, doordat iedereen zijn eigen interpretatie geeft aan het thema.

 

CreaChick

Voor het eerst kwam ik op de CreaChick blog van Maris door haar fantastische haakpatronen. Later zag ik pas dat ze veel veelzijdiger is in haar creativiteit. Schilderen, borduren en knutseldingen om samen met kinderen te maken, ze laat het allemaal zien. Verder heeft ze meerdere kleurplaten voor volwassenen als printables en veel verschillende DIY’s voor de feestdagen!

 

Ogenzalf

Op Ogenzalf schrijft Ageeth: Happiness is seeing with your hearten dat komt terug in veel van de (kleine) dingen die ze laat zien. Met mooie stofjes, collages en fijne recepten weet ze dat geluksgevoel goed over te brengen. Haar kaartje en post voor snail mail versiert ze onder andere met zelfgemaakte stempels en ze verstuurt ze met kleine schatten en blijmakers.

 

Meer dan 5 favorieten

Het is dat ik begonnen ben met 5 favorieten op vrijdag, maar wat betreft creatieve blogs had ik er misschien beter 15 of 25 favorieten van kunnen maken! Het lijstje had ik makkelijk veel verder kunnen aanvullen, want andere die ik graag bezoek zijn: BY IK, 365 Miles to Paris , Ingthings, Elske, A crea life, Allihoppa, MizFlurry, A cup of life, Nouk-San, Gewoon iets met LoesThe life factory en Villa Appelzee. Dus neem zeker ook eens een kijkje bij deze blogs!

Wat zijn jouw favoriete creatieve blogs?

 

8 gedachten over “5 favorieten op vrijdag: Creatieve blogs”

 1. Oh, ken het probleem. Ik ben met zoveel bezig dat er geen tijd over is om met andere creatieve bezigheden aan de gang te gaan. Maar ook ik vind het heerlijk om creative blogs te volgen en een aantal van de genoemde zijn mij dan ook niet vreemd. Leuk lijstje!
  Nicole onlangs geplaatst…Citroen-Bosbes-KruimeltaartMy Profile

 2. Wat een heerlijke lijst vol inspiratie! Ik ga eens even neuzen.
  Zo herkenbaar: veel te veel ideeen. Veel te veel dingen die leuk zijn om te doen/maken. En veel te weinig (knutsel)tijd …
  Heel leuk dat je mijn blog ook noemt! Dank je wel!!

 3. Leuk lijstje! Ik houd zelf ook een blog bij over creativiteit en vind het altijd leuk om (voor mij) nieuwe namen tegen te komen. Was toevallig vandaag zelf bezig met een lijstje van kunstenaars die ik graag op mijn blog wil laten zien, en overweeg nu al een deel 2, 3… Was daarom even aan het kijken hoe anderen het doen en kwam jouw blog tegen. Kiezen is moeilijk, ik ben blij dat ik niet de enige met dat probleem ben 😉
  Irene onlangs geplaatst…Show your work! – ook wanneer je geen genie bentMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.