5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in september

Mijn favoriete boeken die ik gelezen heb in september zijn Heks van Camilla Läckberg, Millennium 5 van David Lagercrantz, How to be Parisian en de Helen Grace serie van M.J. Arlidge. Oké, door die laatste zijn het eigenlijk wel meer dan 5 boeken geworden, maar het was anders te lastig kiezen 😉 Het zal wel duidelijk zijn dat ik van series houd. Hier is een korte samenvatting en review van deze leuke boeken!

 

Lees alle reviews over Heks

Heks van Camilla Läckberg

Als de 4 jaar oude Linnea opeens verdwenen blijkt te zijn, wordt er meteen gedacht aan een zaak van 30 jaar geleden. Van dezelfde boerderij in de buurt van Fjällbacka is toen ook een klein meisjes verdwenen en later in de buurt vermoord terug gevonden. De twee tienermeisjes die toen van de moord verdacht werden blijken beide in het dorp te zijn.

Patrik Hedström is betrokken bij het onderzoek naar deze zaak. Zijn chef Mertil Mellberg denk ook mee te werken, maar veroorzaakt daarmee alleen maar meer problemen. En, hoe toevallig, Erica Falck is juist bezig met het schrijven van een boek over de oude zaak.

Weer een leuk boek van Camilla Läckberg, maar pas in het laatste hoofdstuk werd voor mij duidelijk wat de link naar het hele heksengebeuren was.

 

 

Lees alle reviews over Millennium 5 – De man die zijn schaduw zocht

Millennium 5 – De man die zijn schaduw zocht van David Lagercrantz

Het verhaal begint dat Lisbeth Salander in de gevangenis zit, ten gevolge van alle gebeurtenissen in het vorige boek Wat ons niet zal doden. Hoewel iedereen dat ontzettend oneerlijk vindt, heeft Lisbeth er juist niet zoveel problemen mee. Ze gebruikt haar tijd om te studeren.

De ernstig zieke Holger Palmgren komt haar bezoeken in de gevangenis. Hij vertelt haar dat hij documenten heeft gekregen over een tweelingen onderzoek waar zij in haar jeugd onderdeel van was. Met hulp van Mikael Blomkvist probeert ze daar meer over uit te zoeken. Tegelijkertijd voert ze ook nog een strijd met een bendeleidster, waar iedereen in de gevangenis bang voor is.

Het is duidelijk een verhaal om meer over de achtergrond van Lisbeth te komen. Er lopen flink wat verhaallijnen door elkaar, maar ze blijven goed te volgen. Het tempo in het verhaal is niet heel hoog. Zeker in het begin duurt het even voordat je echt in het verhaal zit. Maar met alle bekende personages, de strijd naar gerechtigheid en actuele onderwerpen die in het boek voorkomen, weer een mooi vervolg op de Millenium-serie!

 

Lees alle reviews over How to be Parisian

How to be Parisian van Anne Berest, Carline De Maigret, Audrey Diwan en Sophie Mas

Een boek met allemaal korte hoofdstukken waarin wordt uitgelegd hoe je een echte Parijse kan zijn. Op het gebied van kleding, make-up geheimen, sierraden, reizen, hoe je je moet gedragen, hotspots in Parijs, onderwerpen om het over te hebben tijdens een etentje met vrienden en meer, alles komt aan bod in dit boek!

Ik denk niet dat ik nu meteen een Parijse ga worden, maar de instelling van deze vrouwen is wel lekker relativerend en met de Franse slag 😉

 

Helen Grace serie van M.J. Arlidge

Vorige maand had ik al het eerste boek Iene Miene Mutte gelezen en in september ging ik door met de rest van de serie. Helen Grace is een politie-inspecteur in Southampton en speelt iedere keer een leidende rol in het oppakken van verschillende seriemoordenaars die de stad teisteren. In ieder boek is het type moorden weer totaal anders en verrassend. Qua geloofwaardigheid is dat zij de moordenaar of de slachtoffers steeds lijkt te kennen wel wat opvallend, maar de rest van het verhaal compenseert dat genoeg.

In het verloop van de serie kom je steeds meer te weten over Helens leven en de mensen in haar omgeving. Zo goed als ze is in haar werk, zo’n rommeltje is het in haar persoonlijke leven. Er loopt een mooie ontwikkeling door de verschillende verhalen in de serie en de personages zijn erg geloofwaardig!

Volgende maand komt boek 6 uit: Wie niet weg is. Dus daar kijk ik al naar uit!

 

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

Dit waren mijn 5 favoriete boeken uit september! Heb jij nog tips welke boeken die ik zeker nog zou moeten lezen?

 

One thought to “5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in september”

  1. Leuke inspiratie om te lezen! Bedankt! Ik lees elke avond een half uur tot een uurtje, meestal echt ‘ontspannende’ boeken. Maar er mag ook al eens iets spannends tussen zitten, of iets helemaal anders… Dus ik ga je tips onthouden.
    Fijn weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.