5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in juli

Afgelopen vakantie had ik wat meer tijd om te lezen, dus dat heb ik natuurlijk ook extra veel gedaan! Hier vind je een overzicht van mijn 5 favoriete boeken die ik in juli gelezen heb.

Op sommige boeken kan ik me echt verheugen! Bijvoorbeeld omdat het een serie is waarbij je het gevoel hebt dat je de hoofdpersonen echt goed kent, of omdat je er zulke goede recensies over gelezen hebt of een interview met de auteur hebt gezien. Speciaal voor de vakantie had ik er een aantal van dit soort boeken apart gelegd.


Lees alle reviews over Ragdoll

Ragdoll van Daniel Cole

Er wordt een lichaam gevonden dat bestaat uit 6 aan elkaar genaaide lichaamsdelen van verschillende personen. Rechercheur Wolf probeert samen met zijn collega’s Emily Baxter en Alex Edmunds uit te zoeken wie de slachtoffers zijn. Journaliste Andrea (de ex-vrouw van Wolf) ontvangt een lijst met de namen van 6 nieuwe slachtoffers die vermoord zullen worden. Naast de namen staan er ook de data op wanneer dit zal gebeuren. De laatste naam die erop staat is van Wolf. Daarmee wordt het een race tegen de klok om de Lappenpopmoordenaar voor te zijn en meer slachtoffers te voorkomen.

Een super spannend boek met verrassende moorden waarbij je het gevoel hebt dat de moordenaar gedachten kan lezen. Opvallend hoe goed het plot was uitgewerkt in dit debuut van Daniel Cole.

 

 

Lees alle reviews over De dorst

De Dorst van Jo Nesbø

In het 11e boek uit de reeks wordt Harry Hole, die tegenwoordig werkt als docent aan de politieacademie, gevraagd om te helpen bij het oplossen van een reeks moorden waarbij jonge vrouwen na afspraakjes via Tinder op gruwelijke, bloederige wijze vermoord worden. De moordenaar blijkt een vampirist te zijn en Harry wordt er meer bij betrokken dan hij eigenlijk zou willen.

Fijn om te zien dat Harry eigenlijk niets veranderd is, ondanks dat hij een stapje terug gedaan heeft als docent in plaats van politieman en een rustig leven met Rakel heeft. De manier hoe hij zijn onderzoek naar de moordenaar aanpakt en een apenval opzet, is geweldig om te lezen. Kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

 

 

Lees alle reviews over Joona Linna 6 – Jager

Jager van Lars Kepler

Net als Harry Hole is Joona Linna een rechercheur die je al in eerdere boeken hebt leren kennen. Dit keer wordt hij uit een zwaarbewaakte gevangenis gehaald door Saga Bauer van de Zweedse veiligheidsdienst Säpo om te helpen met het oplossen van op het eerste oog moorden op volstrekt willekeurige slachtoffers. De tv-kok Rex Müller blijkt aanwezig te zijn geweest op de plaats delict en wordt als mogelijke verdachte aangemerkt. Tot hij ook het kinderliedje hoort dat voor iedere moord afgespeeld wordt.

Eerder las ik al Stalker van Lars Kepler, wat het pseudoniem is van het Zweedse schrijversduo Alexandra en Alexander Ahndoril. Dit boek is even spannend, maar wat minder beklemmend. De manier van beschrijven, vanuit Joona en Saga, Rex en de moordenaar, zorgt dat je als lezer soms al meer weet dan de politie, maar ook lange tijd onvoldoende informatie hebt om uit te vinden wie de moordenaar is.

 

 

Lees alle reviews over Geen kind meer

Geen kind meer van Esther Boek

De 19-jarige Dex wordt opgepakt op verdenking van verkrachting van 2 tienermeisjes. Zijn moeder vertrouwt en gelooft haar zoon en gaat de strijd aan tegen het rechtssysteem. Verklaringen die niet blijken te kloppen en veel dingen die mis gaan. Daarnaast krijg je een kijkje in het leven van het gezin en hoeveel invloed zo’n verdenking daar op heeft.

In het begin had ik niet door dat dit verhaal waargebeurd is. Ik kan me het namelijk niet herinneren dat dit in het nieuws is geweest. Op sommige punten is het wat langdradig, maar het geeft wel goed de wanhoop en onmacht, maar ook onvoorwaardelijke liefde van de moeder weer.

 

 

Lees alle reviews over Gebroken

Gebroken van B.A. Paris

Cass Anderson besluit na een avondje uit niet te stoppen om een vrouw in een stilstaande auto te helpen in het bos tijdens een storm. De dag daarna komt ze er achter dat deze vrouw vermoord is en dat het een goede kennis van haar blijkt te zijn. Naast haar schuldgevoel waar ze met niemand over kan praten, lijkt ze steeds meer dingen te vergeten of weet ze van dagelijkse dingen niet meer hoe ze moeten. Haar moeder is op jonge overleden aan dementie en Cass begint zich grote zorgen te maken dat ze hetzelfde zou kunnen hebben.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek na het lezen van Achter gesloten deuren. Dit boek heeft de verwachtingen waargemaakt: het plot is onverwachts en goed uitgedacht. Als lezer weet je niet meer wie je nog kunt vertrouwen. Via Storytel kun je een meet & greet winnen met de auteur!

Dit artikel bevat affiliate links.
 Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

Dit waren mijn 5 favoriete boeken uit juli! Heb jij nog suggesties voor boeken die ik zeker nog moet gaan lezen?

 

4 gedachten over “5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in juli”

    1. De boeken van Tess Gerritsen vind ik ook erg goed! Ik had de personages van Rizolli en Isles bij het lezen van het boek heel anders voorgesteld dan in de tv-serie (op Net5). Nu blijf ik ze voor me zien zoals de actrices… De boeken zijn beter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.