5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in augustus

In augustus heb ik weer veel leuke boeken gelezen, maar wel uit veel verschillende genres. Sommige van die echt vakantie boeken, zoals van Linda van Rijn en Simone van der Vlucht. Maar ook flink aantal thrillers, een historische boek en een meer informatief boek. Het was lastig om te kiezen, maar vandaag alleen mijn 5 favoriete boeken die ik gelezen heb in augustus.

 

Lees alle reviews over Serie Q 7 – Selfies

Selfies van Jussi Adler-Olsen

In de kelder van het politiebureau werkt afdeling Q aan meerdere onopgeloste moordzaken tegelijk, die allemaal op een of andere manier met elkaar te maken lijken te hebben. Rose is met ziekteverlof, dus is het extra hard werken voor Carl Mørck, Assad en Gordon. In een van de zaken is een oude vrouw slachtoffer geworden van een roofoverval en bij een andere zaak wordt een jonge vrouw aangereden. En dan maken ze zich ook nog grote zorgen over Rose.

Het zevende deel van de Serie Q en alle bekende personages zijn er weer bij. Ondanks dat je de eerdere delen niet perse gelezen hoeft te hebben, is het wel veel leuker. De kamelengrapjes van Assad en ook de geschiedenis van Rose begrijp je hierdoor namelijk een stuk beter. Hopelijk komt er snel weer een volgend deel in de serie!


Lees alle reviews over Lieve Amy

Lieve Amy van Helen Callaghan

Margot Lewis is lerares en heeft een adviesrubriek in de lokale krant in Cambridge. Zij ontvangt opeens brieven van Bethan Avery die als jong meisje verdwenen is, waarin geschreven wordt dat ze gevangen wordt gehouden in een kelder door een vreemde man. Het handschrift van de brieven komt overeen met oude dagboeken van dit meisje. Samen met criminoloog Martin Forrester gaat ze op zoek naar de schrijfster van de brieven, in de hoop dat ze nog leeft.

Een verhaal met vele dwaalsporen en een zeer verrassend plot. Goed opgebouwd en een echte psychologische thriller, dus niet voor het slapen gaan lezen.

 

Lees alle reviews over Essentialism

Essentialism van Greg McKeown

Dit boek zou je eigenlijk moeten lezen na de boeken van Marie Kondo, want je krijgt er echt zin van om te minimaliseren. En dan niet alleen in materiële zaken, maar ook op andere vlakken in je leven. Het draait allemaal om het juiste ding, op de juiste manier, op het juiste moment en keuzes maken om meer te bereiken door minder te doen. In het geval van opruimen moet je jezelf dus niet afvragen of je het wilt wegdoen, maar juist andersom: wat wil je echt houden?

Toch klinkt het allemaal makkelijker en logischer als je het zo leest in het boek, dan wanneer je het ook echt zelf probeert toe te passen. Gelukkig er zitten een hoop handige tip in uit ervaringen van onder andere CEO’s van topbedrijven!

 

Lees alle reviews over Helen Grace 1 – Iene Miene Mutte

Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge

Met z’n tweeën opgesloten zitten in een donkere ruimte zonder eten en drinken met een pistool met 1 kogel. Dat is de situatie waarmee het boek begint. En dan ontstaat er het duivelse dilemma: dood je de ander of ga je zelf sterven? En op het moment dat de een dood is, wordt de ander vrij gelaten, maar met een alles overheersend schuldgevoel. Inspecteur Helen Grace en haar team onderzoeken deze zaak, maar er lijkt geen overeenkomst te zitten tussen de slachtoffers. Tot ze beginnen te beseffen wat de link is…

Het dilemma dat gesteld wordt in het boek is verschrikkelijk en de titel is daar geweldig passend bij. Het is een spannend verhaal met goed neergezette personages. Ik kan niet wachten om de vervolg delen van deze serie over Helen Grace te lezen!

 

 

Lees alle reviews over Hidden figures

Hidden Figures van Margot Lee Shetterly

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en net daarna, waren computers nog mensen die alle berekeningen uitvoerden. En eigenlijk vooral vrouwen, want de mannen hadden andere taken in de oorlog. Bij de NASA werkte in die tijd veel zwarte vrouwelijke wiskundigen, wat erg uitzonderlijk was. Behalve seksisme was er ook nog sprake van rassensegregatie, waardoor zij gezien werden als tweederangs burgers. Maar zonder Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson en Christine Darden hadden de Amerikanen nooit zo snel een man op maan kunnen zetten.

Het boek vertelt het mooi verhaal, waarbij je veel inzicht krijgt in de geschiedenis. Deze vrouwen hebben hard gestreden voor de rol die vrouwen tegenwoordig in de wetenschap vervullen! In 2016 werd het verhaal verfilmd en die is genomineerd voor 3 Oscars in 2017.

 

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

Dit waren mijn 5 favoriete boeken uit augustus! Heb jij nog suggesties voor boeken die ik zeker nog moet gaan lezen?

One thought to “5 favorieten op vrijdag: boeken gelezen in augustus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.