Sophie's universe WIP korte kant

5 favorieten op vrijdag: Handige haakhulpjes

Soms loop je steeds tegen dezelfde dingen aan: gedoe met verkeerd tellen, wolletje die altijd maar wegrollen of patronen waarvan je op een gegeven moment niet meer weet waar je ze hebt gelaten en waar je was gebleven.

Hieronder zet ik een aantal handige haakhulpjes op een rijtje, zodat je geen last meer hoeft te hebben van deze ergernissen!

 

Lees alle reviews over Breimarkeerder / Stitch markers / Steek markers – Voor Breien, Haken en Borduren – 50stuks

Steekmarkeerders

Makkelijk bijhouden waar je een ronde bent begonnen of de plekken waar je moet meerderen of minderen. Dat is waar steekmarkeerders super handig voor zijn. Vooral dat je dus niet de hele tijd hoeft te tellen, maar gewoon precies ziet op welke plek je wat moet doen.

Het is dan handig om verschillende kleuren te gebruiken: Geel is bij mij het begin of eind van een ronde, bij rood moet ik meerderen, bij blauw minderen en groen zit om de 20 steken!

 

Lees alle reviews over Bag in Bag – Organizer – Grijs

Tas organizer

Om alle haaknaalden, kleine bolletjes wol, een schaartje, lintjes, oogjes, magneetjes en flesjes van Innocent een beetje overzichtelijk bij elkaar te houden, gebruik ik een tas organizer. Die staat bovenop de wol. Zo hoef ik nooit meer in die mand te graaien om een van die kleine dingen te vinden.

 

Ravelry

Niet alleen om inspiratie op te doen, maar ook om de voortgang van je projecten bij te houden, je wolvoorraad bij te houden en patronen op te slaan is Ravelry echt ideaal! Heb jij al een Ravelry account?

 

Lees alle reviews over Opry Vinger toerenteller kleuren willekeurig geleverd

Steken-/Toerenteller

Voor de mutsjes heb je zo’n steken- of toerenteller niet nodig. Maar juist voor grotere projecten als bijvoorbeeld een deken met een lastig patroon, is dit ook weer zo’n handig haakhulpje waardoor je minder snel in de war raakt. Een patroon wordt makkelijker te volgen en je hoeft minder delen uit te halen. Het enige is dat je natuurlijk niet moet vergeten om op het knopje te drukken om de tel bij te houden…

 

Vergiet

Misschien denk je nu, wat moet ik nou met een vergiet? Het mag ook een schoenendoos zijn, een trechter of een theepot. Het handige aan deze dingen is dat je je bolletjes garen erin kan doen en dan het draadje door een gaatje haalt, zodat ze niet weg kunnen rollen. Bovendien houd je op deze manier ook de verschillende draden uit elkaar en komen je draden niet in de knoop. Op deze Pinterest-pagina vind je nog heel veel andere mogelijkheden.

 

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

 

Wat vind jij echt een onmisbaar haakhulpje?

 

6 gedachten over “5 favorieten op vrijdag: Handige haakhulpjes”

  1. Je beschrijft handige hulpjes! Bij het lezen van de laatste krijg ik zin om naar de kringloop te gaan voor een mooie theepot als haakhulp … ;-). Mmm, geen verkeerd idee, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.