40dagenbloggen

40 dagen bloggen / blogberichtjes schrijven

Het Carnaval is afgelopen en de vastentijd is begonnen. Niet iets waar ik me andere jaren heel bewust mee bezig hield, maar het lijkt steeds hipper te worden.

Geen vlees eten, geen alcohol drinken, geen tv-kijken, geen chocolade eten, de auto laten staan, minder op je telefoon en niet snoepen zijn allemaal varianten die ik al voorbij heb zien komen. De periode van de 40 dagen voor Pasen als tijd voor inkeer en bezinning kan op veel verschillende manieren worden ingevuld.

Als je nu snel gerekend hebt weet je dat het nog 46 dagen tot Pasen duurt, maar op de zondagen hoeft niet gevast te worden.

#40dagenbloggen

Toen Kathleen van Verbeelding op Facebook kwam met het plan om tijdens deze periode iedere dag te bloggen, leek me dat een geweldig idee! Maar na er even over nagedacht te hebben, denk ik toch dat het voor mij niet haalbaar is. Gelukkig is Kathleen de moeilijkste niet en gaf ze meteen aan dat iedereen het op z’n eigen manier moet doen. 20 berichten tot Pasen is dus ook prima!

Ik ga ook meedoen aan de #40dagenbloggen! Door iedere dag een berichtje te schrijven, maar ik zal niet alle 40 dagen een berichtje online zetten. Aan het begin van het jaar heb ik mezelf al doel gezet om 3 berichtjes per week te plaatsen en dat is soms al een flinke uitdaging.

Door elke dag een blogje schrijven kan ik op die manier een beetje vooruit werken. Zo kan er dan ook in drukkere periodes, als ziek ben of als ik er geen tijd voor heb wat leuks online komen. Ik heb genoeg inspiratie voor het schrijven van berichtjes, dus zal waarschijnlijk ook niet meedoen aan alle voorgestelde onderwerpen.

Er staan nog zoveel titels als concept klaar, maar er zijn nog zoveel andere dingen die ik ook graag doe. Denk aan haken, lezen, tennissen, bakken en afspreken met familie en vrienden. Daarmee zijn mijn avonden en weekenden zo gevuld. Daarom is het wel goed om met deze 40 dagen bloggen challenge een beetje een stok achter de deur te hebben.

Wil je ook meedoen, dan vind je hier alle informatie.

1/40 #40dagenbloggen

Doe jij nog iets speciaals tijdens de vastenperiode?

 

 

6 gedachten over “40 dagen bloggen / blogberichtjes schrijven”

  1. Ik kom van een flink stuk boven de rivieren en vasten zegt mij niets. Bewust dingen laten of juist niet, daar denk ik wel eens over na. Voorlopig leg ik mijzelf niets op, behalve het goed doorlopen van de opleiding die ik volg.
    Ageeth Mooij onlangs geplaatst…a good catchMy Profile

  2. Wat fijn dat je ook meedoet, Sophie!

    Het is de eerste keer dat ik op je blog beland, maar ik kom zeker af en toe eens meelezen. Veel succes!

  3. Ik doe ook mee en er zijn ook héél veel dingen die ik graag doe!

    Maar voor mij is het vooral een uitdaging om wat beter vooruit te plannen met de blog. De eeuwige chaoot heeft het daar moeilijk mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.