30 voor 30 update: eerste helft van 2016

Het is ondertussen gaat het al richting het einde van augustus, maar ik wil jullie toch een update geven van mijn 30-voor-30 lijst over de eerste helft van 2016. Van de maanden januari en februari had ik nog losse update, maar van de andere maanden zijn ze niet online verschenen. Dus hadden jullie die nog tegoed. Met nog een jaar te gaan om ze alle 30 te halen, al goed op weg om er veel af te kunnen strepen.

1. 100 recepten uit kookboeken, blogs en Pinterest maken.

 1. Botertjes voor bij het borrelbrood
 2. Chocoladetaart voor pi dag
 3. Kokosmakronen
 4. Chocolade frambozen taart met pistache
 5. Wilde bosperzikken tartlettes
 6. Aardbeien tartelettes met banketbakkersroom
 7. Chique citroenmeringue tartelettes
 8. Frisse tzaziki
 9. Snelle hummus
 10. Red velvet cake
 11. Glutenvrije, lactosevrije chocoladetaart

2. 100 boeken lezen.

 1. Bloedbroeders – Helen Vreeswijk
 2. Alleen maar helden – Charles Lewinsky
 3. Viva Espania – Linda van Rijn
 4. Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) – Jonas Jonasson
 5. PAAZ – Myrthe van der Meer
 6. Geek Girl – Holly Smale
 7. Up – Myrthe van der Meer
 8. Girl on the train – Paula Hawkins
 9. Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon
 10. IV – Arjen Lubach
 11. Een foutje in mijn hoofd – Simone van Gennip
 12. Ik reis alleen – Samuel Bjork
 13. Villa Toscane – Linda van Rijn
 14. Single en sexy – Mariëtte Middelbeek
 15. Het gerecht – Inge van Iepenburg
 16. Vals alarm – Marelle Boersma
 17. Verbroken – Linda Jansma
 18. Me before you – Jojo Moyes
 19. Het Luxor resort – Candy Brouwer
 20. De expat – Patricia Snel
 21. The happiness project – Gretchen Rubin
 22. Stil water – Marelle Boersma
 23. De babymakelaar – Marelle Boersma
 24. Luxe problemen – Machteld Gelder en Aaf Brandt Corstius
 25. Zomerhitte – Marijke Verhoeven
 26. Verborgen – Karin Slaughter
 27. Huidpijn – Saskia Noort

4. Ieder maand op date
maart 2016 – Met meerdere onderzoekers van het LUMC gingen we naar het CAA charity event in de Mini showroom in Rotterdam. Ambassadeur van de Dutch CAA foundation Ruben Nicolai was de gastheer van de avond. Er was een opname voor een item in RTL Late Night, een veiling waar soms wel €15.000 werd geboden en een optreden van Barry Hay. Tijdens deze bijzondere avond is er maar liefst  €411.000 opgehaald voor onderzoek naar een oplossing voor CAA.

WendyvanBreeFotografie-130

april 2016 – Voor het vrijgezellenfeest van Myrthe hebben we, na een heerlijke lunch, gelasergamed in het bos. Als afsluiting van een gezellig dag zijn we tapas gaan eten in Breda.

Vrijgezellenfeest Myrthe lasergamen Vrijgezellenfeest Myrthe lunch

Aan het einde van april was de bruiloft Myrthe & Alex, waarbij ik samen met Suzan de ceremoniemeester van was. Het was een hele mooie dag met een schitterende bruidspaar en een spetterend feest met swingende band.

IMG_7443 IMG_7470

mei 2016 – Naar mijn zusje in Groningen geweest en samen met ons broertje en vriendin gegeten bij “haar” sushi restaurant en daarna de stad in geweest.

juni 2016 – Met het hele gezin zijn we op Vaderdag naar Wildlands, het nieuwe dierenpark in Emmen geweest. Behalve dat het eigenlijk niet echt meer een dierentuin is, want het aantal dieren is veel kleiner geworden. Op tv hadden ze een hele serie over het opdoen van inspiratie voor de verschillende thema’s, de bouw en alle voorbereidingen voor de verhuizing waardoor ik het idee had dat er heel goed over nagedacht was, maar dat viel erg tegen.

Ondanks dat het park al een maand open was, ging het er nog klungelig aan toe: Je kon met een bootje door de tropische kas varen en hier stond een erg lange rij voor, maar niet dat het personeel er dan voor zorgde dat de bootjes vol kwamen te zitten. Sowieso leek het personeel overal nog niet echt gewend aan de nieuwe situatie. En wat echt een fout in het ontwerp is zijn alle deuren, die niet meer automatisch open gaan. Zo’n park is juist iets waar je met kleine kinderen in een kinderwagen of met opa’s en oma’s die in een rolstoel zitten en dan werkt het niet als je de deuren zelf moet open duwen. En het slechtst waren de animaties van in het Antarctica gedeelte waar het moet lijken of je met een lift door verschillende lagen onder de grond gaat en dino’s gaat kijken. Alsof je terug ging naar de nineties.

Wildlands vaderdag

Wat wel heel mooi was, waren de verblijven van de dieren die wel mee verhuisd waren en dat je aan de planten niet kon zien dat het park pas net open was. Zeker in de kas leek het echt alsof alle planten er al jaren stonden.

13. Naar Singapore, Maleisië.
Terwijl veel van mijn collega’s hier naar toe gingen, bleef ik gewoon in Leiden aan het werk. Wel heb ik een aantal andere reisjes in het vooruitzicht: natuurlijk onze kampeervakantie in Frankrijk, maar ook voor conferenties. Zo ga ik begin september naar Boston, USA voor de internationale CAA conferentie en eind september is er in Wenen, Oostenrijk het Europese MRI congres. Daar mag ik een presentatie geven en ben ik een van de 3 Young Investigator finalisten.

15. 3 Weekendje weg
Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder zijn we een weekend naar Terschelling geweest. Het was een winterskoud weekend met hagel en natte sneeuw, maar ook wel een zonnetje. In ieder geval waren het niet de omstandigheden om in de zee te duiken, maar wel perfect om het hele eiland rond te fietsen, schattige lammetjes te zien, over het wad te lopen, lekker te eten en gezellig samen te zijn.

Terschelling

21. Tennisles nemen
De eerste lessen gehad en ik kan het nog steeds! De aandachtspunten die ik 10 jaar geleden had,  zijn ook nu actueel: stilstaan tijdens het slaan, ver genoeg indraaien en ik kan nog steeds de bal niet recht opgooien. Door de enthousiast gegeven lessen ook duidelijk vooruitgang gemaakt de afgelopen weken.

Tennis racketavond
De racketavonden zijn begonnen, dus ik tennis 2-3 keer in de week. Super leuk!

Februari 2015
Maart 2015
April 2015
Juni 2015

Juli 2015
Augustus 2015
September 2015
Oktober 2015
November 2015
December 2015
Januari 2016
Februari 2016

3 gedachten over “30 voor 30 update: eerste helft van 2016”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.