30-voor-30 update #8

Dit is de achtste 30-voor-30 update. De tweede helft van augustus en het eerste deel van september zijn er weer veel dingen gebeurd. Alleen het aantal recepten dat ik gemaakt heb en boeken die ik gelezen heb, valt wel erg tegen. Er maar voor zorgen dat het aankomende maand wat meer wordt. Het piano spelen en ZI-4 halen kon ik van de lijst afstrepen!

1. 100 recepten uit kookboeken en Pinterest maken.
Deze maand maar 1 receptje gepubliceerd, maar er staan er voor de komende weken wel weer een aantal in de planning!

  1. Zomers rucola-stamppotje

2. 100 boeken lezen.
Raar, maar waar! Ik heb de afgelopen maand helemaal geen boeken uitgelezen. Misschien kwam het doordat ik er in de vakantie al zoveel heb gelezen? Geen idee, maar ik ben er gewoon niet aan toegekomen. Wel een recensie geschreven over de boeken van Sandrine Jolie.

4. Ieder maand op date, zoals naar de bioscoop, bowlen, karten, minigolf, strandwandeling en andere cliché dingen.
We zijn (met het werk van mijn vriendje) gaan powerkiten, blokarten en kitebuggyen op het strand van de Brouwersdam.

kitebuggyen brouwersdam

8. Een moestuin aanleggen.
De tomaten groeien nog steeds als een malle en we hebben er nu ook veel puntpaprika’s bij.

groene paprika moestuin    rode paprika moestuin

Niet alle kruiden hadden we even goed bijgehouden, dus bijvoorbeeld de bieslook was gaan bloeien. Ik heb nooit geweten dat zie bloemetjes eerst opgevouwen zitten in een soort vliesje dat op een gegeven moment openbarst.

bloemetjes bieslook     bloeiende bieslook bloemen moestuin

En we hebben de eerste rijpe vijgen van het boompje kunnen halen. Die waren heerlijk zoet!

vijgen moestuin

Niet uit eigen moestuin, maar wel vers geplukt: heel veel bramen!

Bramen struik    bramen invriezen

23. Thesis schrijven.
Mijn derde artikel is gepubliceerd in NeuroImage! De title is “Time efficient determination of spin compartments by Time Encoded pCASL T2-Relaxation-Under-Spin-Tagging and its application in hemodynamic characterization of the cerebral border zones”.

26. Een grote deken haken, zoals bijvoorbeeld een CAL deken.
Het basis bestand is af! Nu wil ik nog wel de optionele rand erbij maken.

IMG_5353

27. Piano spelen.
september 2015 – De piano staat in ons huis. De verhuizers hebben hem zonder krasjes bijna 250 km laten afleggen. Met behulp van Youtube-filmpjes ben ik nu wat aan het oefenen met bekende liedjes en afgelopen weekend ook oude muziekboeken met bladmuziek gekregen, dus dat gaat helemaal goed komen!

piano op nieuwe plek

29. ZI-4 halen.
Toen ik klein was, heb ik leren zeilen bij de zeilschool. Op een gegeven moment wilde ik daar wel meer tijd in de vakantie doorbrengen, maar was nog te jong om instructeur te worden, dus heb toen een jaartje huishouding gedaan. Het jaar daarop mocht ik wel de opleiding doen en werd toen zeilinstructeur C (ZI-C, huidige ZI-2). Na 4 weken lang in stage geweest te zijn, ben ik afgerond als ZI-A (huidige ZI-3). In de jaren daarna kwamen er naast het gewone zeilles geven ook uitdagingen bij zoals het geven van de opleiding jeugdzeilen en groepleidertaken. Na een paar jaar werd ik gevraagd voor het ZI-B (huidige ZI-4) traject, zo ook mee kunnen doen met verschillende trainingsweekenden en verder ook mijn klein vaarbewijs gehaald. Na veranderingen in het CWO-systeem door de overstap naar portfolio’s en een hoop onduidelijk over wat er precies in zou moeten staan, heeft het even geduurd voordat het zover was, maar met veel steun van de zeilschool en andere instructeurs die me geholpen hebben het portfolio op orde te krijgen, heb ik eind augustus  dan eindelijk ZI-4 gehaald!

pauze op het vlot zeilschool groepsfoto zeilschool

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.