Sophie's universe WIP korte kant

30 voor 30 update #6

Een nieuwe 30 voor 30 update. Het eerste half jaar is al voorbij en tot nu toe heb ik 7 recepten gemaakt, 25 boeken gelezen en zijn er 4 punten al van de lijst geschrapt. Dat lijkt nog niet zo veel, maar met veel dingen wel al een begin gemaakt.

1. 100 recepten maken uit kookboeken en van Pinterest.

Spectaculaire appelroosjes en zomerse aardbeienkwarktaart heb ik de afgelopen maand gemaakt alvast als voorproefje op mijn verjaardag. Er zullen binnenkort nog wel meer taartrecepten volgen.

2. 100 boeken lezen. Aan Boy7 was ik begonnen, maar na een dag was die al weer verwijderd door iTunes. Helaas had ik niet door dat het een tijdelijke actie was, want ik vond het wel een leuk boek.

  1. Joe Speedboot – Tommy Wieringa
  2. Hersenschimmen – J. Bernlef
  3. Het snot voor ogen – Peter Winnen
  4. Wat een leven – James Worthy en Pepijn Lanen

4. Ieder maand op date, zoals naar de bioscoop, bowlen, karten, minigolf, strandwandeling en andere cliché dingen.
We zijn naar de allerlaatste Avondetappe/Een avond met Mart Smeets geweest.

8. Een moestuin aanleggen.
De tomatenplant lijkt wel ontploft en overwoekert bijna de hele moestuin. Hij is echt reusachtig geworden en er zitten heel veel tomaten aan. Aan het kleine tomatenplantje zitten zelfs al een paar rode tomaten, maar die zijn meteen aangevallen door slakken 🙁  Het schijnt dat koffieprut helpt tegen slakken, dus dat gaan we maar uitproberen.
Van mijn ouders ook nog 2 puntpaprikaplanten gekregen met de eerste paprika er al aan. Die staan nu mooi in het hoekje van de moestuin, waar de moestuintjes van de AH niet wilden groeien.
IMG_4727   IMG_4728

IMG_4729   IMG_4730

17. Kamperen.
We zijn nog niet wezen kamperen, maar de plannen zijn wel gemaakt. Aankomende zomer gaan we naar de Dordogne in Frankrijk.

18. 1000 km per jaar fietsen en 22. 3 keer de 135 km van de Tour de Rotterdam uit fietsen.
Dit jaar hebben we voor de derde keer meegedaan aan de 135 km van de Tour de Rotterdam. Het was erg zwaar doordat ik te weinig getraind had en het flink waaide, maar heb hem uit gefietst. Uiteindelijk stond er 145 km op de teller.

23. Thesis schrijven.
Het derde artikel is geresubmit, wordt nu dus hopelijk snel geaccepteerd.

26. Een grote deken haken, zoals bijvoorbeeld een CAL deken.
Het gaat langzaam vooruit, want de rondjes worden steeds groter en er moet dus ook steeds meer geteld worden. Hij begint nu ook wel erg te krullen en bobbelen, dus ik denk dat ik hem ook maar eens moet gaan blokken om hem mooi strak te krijgen.

IMG_4724    IMG_4725

IMG_4726

 

7 gedachten over “30 voor 30 update #6”

  1. Amai, jij hebt wel een ambitieuze lijst! Ik ben er ook een aan het doen (bijna ten einde, want bijna 30), maar mijn puntjes waren toch gemakelijker. Heb wel bijna alles kunnen doen, jippie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.