nieuwe sneeuw wintersport

30 voor 30 update #13

Het leukste van de afgelopen maand was dat we een week gingen skiën in Oostenrijk. Verder hebben we goed werkt aan de goede voornemens van januari om dagelijks 10.000 stappen te halen door bijna iedere avond nog een stukje te gaan lopen.

Ook heb ik voor het eerst een jubileum gevierd want ik werk deze maand 5 jaar in het LUMC. En we hebben nu toestemming gekregen van de medisch ethische commissie voor het starten van ons onderzoek.

1. 100 recepten uit kookboeken, blogs en Pinterest maken.
Dit brood was erg leuk om te maken. Heb ook al een recept gekregen voor focaciabrood, dus dat zal binnenkort ook verschijnen met het recept voor de verschillende kruidenbotertjes.

borrelbrood opgediend

  1. Borrelbrood

2. 100 boeken lezen.
Het heeft even geduurd, maar ik heb nu ook de gratis boeken op iTunes ontdekt. Er zitten veel boeken tussen, waar ik helemaal niets mee heb, maar er zijn ook een paar die best wel leuk zijn. Let wel op, want vaak krijg je alleen het eerste deel te lezen, om daarna het vervolg te moeten kopen.

    1. The burn diaries – Moira Mugweni
    2. De zomer dat ik je vond – Lizzie van der Ham
    3. Wie ik ben – Olga Hoekstra
    4. De boot gemist – Jill Mansell

7. Verhuizen.
Onvoorstelbaar dat we al weer een jaar in ons “nieuwe” huis wonen. Ik zou er niet meer weg willen, het is echt ons thuis geworden!

9. Spullen weggooien en opruimen.
Vlak voor de wintersport alle toiletartikelen uitgezocht en alles was ik niet meer gebruik of al heel lang open was weggedaan. Een volle zak ging de prullenbak in!

16. Op wintersport gaan.
We zijn de tweede week van februari op wintersport geweest naar Wagrain, Oostenrijk met mijn schoonfamilie. Qua timing natuurlijk niet heel handig om het in de Carnavalsvakantie te plannen, maar het viel ons mee met de drukte op de weg en op de piste.

IMG_6614   wintersport uitzicht

De eerste dagen was het erg warm weer wat zorgde dat de kwaliteit van de sneeuw niet heel goed was. Na de lunch was het dan slush en heel veel poekels. Zeker op de lagere delen kwam het gras soms door de sneeuw heen en naast de piste lag vrijwel geen sneeuw.

Wagrain was de perfecte locatie! Eerder waren we al in Altenmarkt geweest, maar dan moet je altijd eerst een kwartier met de bus en toen we Zauchensee zaten, was dat al beter. Nu in Wagrain zaten we dicht bij 2 verschillende pistes vanwaar we makkelijk naar Flachau konden, maar ook met een klein stukje met de bus een dagtocht via Flachauwinkel naar Zauchensee konden gaan. Echt heel veelzijdig!

nieuwe sneeuw wintersport   verse sneeuw op de piste

Van dinsdag op woensdag heeft het bijna 20 cm gesneeuwd en daar wilden we gebruik van maken, dus we stonden vooraan toen de gondels open gingen. Op woensdag was het zicht heel slecht, dus zijn we op tijd weer terug naar het hotel gegaan na het skiën en hebben we genoten van de sauna.

De dagen daarna ging het skiën super lekker en waren de condities echt perfect!

op de piste wintersport
Het was weer een heel leuke en gezellige week!

21. Tennisles nemen.
Ken je die mop van Sophie die op tennisles ging? Dat gaat nog wel gebeuren, maar 3 weken later dan het begin van de cursus. De eerste les heb ik moeten missen door de wintersport, de tweede is afgelast wegens de regen en tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les. Het is dus nog even wachten…

De losse updates vind je hier:

Februari 2015
Maart 2015
April 2015
Juni 2015
Juli 2015
Augustus 2015
September 2015
Oktober 2015
November 2015
December 2015
Januari 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.