Kerstmannen

30 voor 30 update #12

Ojee, er is al weer een jaar voorbij sinds ik met deze 30-voor-30 lijst begon. In totaal zijn er nu al 9 punten afgestreept, van een aantal is duidelijk geworden dat ze de komende tijd niet gaan gebeuren en die zal ik waarschijnlijk gaan vervangen met andere punten, al over de helft met het aantal boeken dat ik wilde lezen, het aantal recepten is pas op een kwart, al 4 Rotterdamse musea bezocht en ook nog een hoop mooie dingen in de planning staan.

1. 100 recepten uit kookboeken, blogs en Pinterest maken.
Geen nieuwe recepten online gezet deze maand, maar rond de feestdagen natuurlijk wel heel veel lekkers gemaakt! Bij het kerstdiner was ik verantwoordelijk voor de groenten bij het hoofdgerecht, due een groentekrans en ombre stoofpeertjes gemaakt met een zoeteaardappelpuree en krieltjes.

Heerlijke kerst gerechten   Speciale stoofpeertjes

Bij het andere kerstdiner mocht ik het toetje maken. Dat is een chocoladebom met kaneelijs en rood fruit geworden, die overgoten werd met karamelsaus, zodat de chocolade smolt en het ijs in de bol zichtbaar werd.

Kersttoetje

Voor oud en nieuw had ik borrelbroden (olijven en zongedroogde tomaatjes) gemaakt met verschillende botertjes (kruiden, Italiaans, knoflook en zeezout). Het recept voor deze broden verschijnt binnenkort! En de oesters, daar valt natuurlijk weinig aan te doen, die moet je alleen fatsoenlijk openmaken en dan zijn ze heerlijk!

broden op plank met botertjes   Oesters vooraf

2. 100 boeken lezen.
Maar weinig gelezen, ondanks dat ik genoeg tijd onderweg was.

  1. Waanzin- Mel Wallis de Vries
  2. Uitgespeeld – Mel Wallis de Vries
  3. Het blogboek – Kelly Deriemaeker

 

4. Ieder maand op date.
De date van deze maand was de nieuwe auto ophalen bij de dealer. Verder hebben we de boom opgetuigd en ondertussen ook al weer afgebroken. Met kerst natuurlijk weer een familiefoto gemaakt, dit keer met kerstmanpakken aan. En we hebben een heel mooie, nieuwe koffiemachine uitgezocht als verjaardagscadeau.
Kerstmannen   Kerstboom

11. Naar India op vakantie met mijn vriendinnetjes.
De planning was om in mei naar India te gaan, maar het komt nu eigenlijk niet meer zo goed uit: Ik heb dat mijn project dan net gestart is op het werk, anderen hebben bruiloften, eentje is rond die tijd uitgerekend, de vriendin die in India woont wil rond die tijd juist weer voor een paar weken naar Nederland komen en het is het begin van het regenseizoen. Aankomend voorjaar wordt het dus niet.

21. Tennisles nemen.
Ik heb nog geen tennisles gehad, maar ik heb me er wel voor ingeschreven bij een vereniging in de buurt. Binnenkort dus meer hierover!

26. Een grote deken haken, zoals bijvoorbeeld een CAL deken.
Ik vind het eigenlijk wel mooi geweest. De Sophie’s Universe heb ik al weken niet meer aangeraakt en ligt eigenlijk een beetje te niksen achter de bank. Ik ben nu andere dingen aan het haken en breien (mutsjes!) en hoef niet perse nog een extra rand aan de deken te maken. Maar eens kijken wie ik er blij mee zou kunnen maken.

De losse updates vind je hier:

Februari 2015
Maart 2015
April 2015
Juni 2015

Juli 2015
Augustus 2015
September 2015
Oktober 2015
November 2015
December 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.