30 voor 30 update

30 voor 30: de eindstand

Onderstaande 30 voor 30 lijst had ik opgesteld op het moment dat het nog precies 30 maanden zou duren voordat ik 30 jaar zou worden. Het idee was om te proberen om maandelijks iets af te strepen. Het is nu zo ver: ik ben 30 jaar geworden, dus tijd om de eindstand op te maken.

Het was echt opvallend hoeveel mensen me dinsdag gefeliciteerd hebben en ook meteen vroegen of ik mijn 30 voor 30 lijst nu ook af had 😉 Leuk om te merken hoeveel dit gevolgd hebben!

Hieronder een samenvatting van alle punten na 30 maanden met alle successen, punten die maar deels gehaald zijn en dingen die niet afgestreept konden worden!

laagjes naked drip cake taart 30

Successen van de 30 voor 30 lijst

Laten we beginnen met de dingen die ik echt van mijn 30 voor 30 “bucket” lijst kon afstrepen. Op mijn 30e verjaardag, het moment van de eindstand, kon ik 16 punten als volledig succesvol afstrepen. Best een redelijke score, toch? Sommige waren makkelijk, omdat ik bij het opstellen van de lijst al wist dat ik ze zou gaan halen. Bij anderen was het

 

2. 100 boeken lezen.

Behaald in augustus 2016
Al in augustus 2016 had ik 100 boeken gelezen en heb in totaal ruim 200 boeken gelezen en geluisterd via Storytel. Met name tijdens het haken en in de trein, maar ook op vakantie heb ik erg veel gelezen. Ik heb alle titels op de algemene 30-voor-30 pagina op een rijtje gezet.

 

3. 5 Rotterdamse musea bezoeken.

Behaald in mei 2017
Naast een aantal musea in Amsterdam, heb ik de volgende exposities in Rotterdamse musea bekeken. Vijf musea is misschien wat weinig, maar het is een goed begin om zo toerist in eigen stad te spelen en er zijn gelukkig nog genoeg anderen over om de komende jaren te bezoeken.

 1. The Power of Poison in LP2
 2. The Political Line van Keith Haring in de Kunsthal
 3. De Aanval op Rotterdam in de Onderzeebootloods
 4. Van Bosch tot Bruegel en Gispen in het Boijmans van Beuningen
 5. Sleep mode in het Nieuwe Instituut

power of poison logo  Keith Haring Kunsthal emaille  De aanval op Rotterdam   Bosch tot bruegel pannekoeken

 

4. Ieder maand op date of wat leuks doen

Time flies when you’re having fun!

  Koopakte tekenen  Familie met spandoek    

      swan market  

vliegeren strand zee wind  markthal rotterdam plafond  Blijdorp schildpad  mijn fiets racefiets

CN tower Toronto  Amsterdam fashion week groepje  avond met Smeets  Tour de France Rotterdam  

camping 2 tent  grot klem zitten  Kanoen dordogne  kitebuggyen brouwersdam

koehandel gin-tonic clafoutis  kitebuggyen  Falkirk Wheel Schotland   

sint pannekoek  Risk kerstmis  6daagse  verse sneeuw op de piste

terschelling  Tennis racketavond  Vrijgezellenfeest Myrthe lasergamen  frankrijk col bergwandeling alpen

Skyline Boston   myfashionarmy  golfen  Voedselbank knuffels maken 

ESMRMB Wenen YIA  vogels schilderen verjaardagsfeestje mama  goedgemutste breicampagne innocent  innocent mutsje Sinterklaas mijter

kerstboom optuigen  zesdaagse ahoy  Mayrhofen wintersport skiën  meesterbreisters goedgemutste breicampagne 2017 opbrengst nationaal ouderenfonds

tuin schoonoord lente  Uitzicht Napali coast trail Kauai Hawaii  promotie Sophie met de oppositiecommissie

 

6. Een huis kopen en 7. Verhuizen 

Behaald in januari en februari 2015
Nog iedere dag zijn we ontzettend blij met het huis waar we nu wonen!

 

8. Een moestuin aanleggen

Behaald in oktober 2015
Van moestuinplantjes van de AH-actie, maar ook kruiden en groenteplantjes die er al wat groter in gegaan zijn, hebben we veel kunnen oosten. Met name de (cherry)tomaten hebben we heel veel gegeten. Het is zo leuk om te kunnen eten van je eigen moestuin!

tomaten in eigen moestuin   rode paprika moestuin

 

12. Naar Toronto, Canada

Behaald in juni 2015
Het grootste MRI congres werd hier gehouden en ik mocht een praatje geven over mijn onderzoek.

view at downtown Toronto  presentation ismrm 2015 toronto

 

14. Naar Hawaï, VS

Behaald in juni 2017
Weer voor dat grote MRI congres mocht ik op reis naar Hawaï en was ik uitgenodigd om tijdens de weekend educationals een praatje te geven. Daarna heb ik met Daan en een paar collega’s nog vakantie gehouden op O’ahu en Kauai. Naast op het strand liggen en in azuurblauwe zee zwemmen, hebben we schitterende hikes gemaakt en genoten van de overweldigende natuur!

perfecte kustlijn azuur blauwe zee zomer  liggend onder de palmbomen op het strand zomer  Waimea Canyon, the Grand Canyon of the Pacific hawaii kauai

Green... Like the wood is covered under a green blanket Hawaii kauai moalepe trail  Sunset at Waikiki beach hawaii oahu  Manoa falls Honolulu hawaii oahu

 

15. 3 Weekendje wegFalkirk Wheel Schotland

 1. Met collega’s naar Airth, vlakbij Edinburg, Schotland, Verenigd
  Koninkrijk geweest voor de laatste EU-COST Arterial Spin Labeling in Alzheimer’s Dementia meeting.
 2. Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder zijn we een weekend naar Terschelling geweest. Het was een winterskoud weekend met hagel en natte sneeuw, maar ook wel een zonnetje. In ieder geval waren het niet de omstandigheden om in de zee te duiken, terschellingmaar wel perfect om het hele eiland rond te fietsen, schattige lammetjes te zien, over het wad te lopen, lekker te eten en gezellig samen te zijn.
 3. Naar Wenen Oostenrijk geweest. Met vertrek op woensdag en terug op zondag geldt dit wel als een lang weekend. Overnachting was in een Airbnb bij het Präterpark in het noorden van de stad. Het was eigenlijk gewoon voor mijn werk, maar door het super lekkere weer (heb daar geen jas aan gehad terwijl het in Nederland aan het ESMRMB Wenen YIAregenen was), voelde het ook wel als een kleine vakantie.  Op de ESMRMb, het Europese MRI congres, heb ik een presentatie geven en heb ik de Young Investigator Award gewonnen!!!

 

16. Op wintersport gaan

3x gedaan!
De afgelopen jaren maar liefst 3 keer op wintersport geweest, wat ik van te voren absoluut niet verwacht had. De eerste keer was in combinatie met een congres in het Zwitserse skiegebied Les Diablerets. Het jaar daarna met mijn schoonfamilie naar Wagrain (tussen Flachau en Zauchesee) in het Ski Amadé gebied in Oostenrijk. En afgelopen winter naar Mayrhofen in Oostenrijk met collega’s.

  wintersport uitzicht  op de piste wintersport

 

17. Kamperen

Gedaan in augustus 2015 en 2016
Lekker op vakantie met de tent naar Frankrijk. We zijn de afgelopen jaren in de Dordogne, Corrèze, Drôme en Alpes-de-Haute-Provence geweest. Leuk dat het zulke verschillende gebieden zijn. In het ene deel doe je dan meer de culturele dingen als dorpjes, grotten en kastelen bezoeken en op andere plekken juist meer actieve dingen als wandelingen maken door de bergen, raften en kanoën.

camping 2 tent     tent kamperen

 

21. Tennisles nemen.Tennis racketavond

Jarenlang heb ik getennist, maar tijdens mijn studententijd ben ik andere sporten gaan doen. Vorig jaar heb ik het weer opgepakt en ook lessen gevolgd. Die zijn nu weer afgelopen, maar met ons groepje tennissen we nog steeds iedere week. Erg leuk!

 

23. Thesis schrijven en 24. Promoveren.

Behaald in juni 2017
Afgelopen juni heb ik mijn proefschrift getiteld “Arterial spin labeling in space and time – New MRI sequences to probe the cerebrovascular hemodynamics” met succes verdedigd. Alles over mijn promotiedag lees je in dit bericht.

promotie Sophie met de oppositiecommissie  promotie Sophie met de paranimfen  promotie Sophie proefschrift

26. Een grote deken haken, zoals bijvoorbeeld een CAL deken.Sophie's Universe CAL deken

In maart 2015 was ik begonnen aan de Sophie’s Universe van Dedri en in september 2015 was de deken af. Iedere week een aantal nieuwe rondes toegevoegd en steeds werden het meer steken. Het is nu een deken geworden die ongeveer anderhalve meter breed is!

29. ZI-4 halen

Behaald in augustus 2015
Al zoveel leuke weken en weekend op zeilschool ’t Garijp gehad! Iedere week is weer anders, maar altijd een groot feest en steeds weer nieuwe dingen geleerd. Dat leerproces nu afgerond met het behalen van het ZI-4.

 

pauze op het vlot zeilschool   groepsfoto zeilschool

 

Half succesvol

Aan sommige punten van de 30 voor 30 lijst ben ik wel begonnen, maar zijn nog niet helemaal af. Onderstaande 5 punten vallen hier onder. Hierbij heb ik behoorlijk streng gerekend, wat van 3 van de punten (9, 10 en 27) zou je ook wel bij de successen kunnen plaatsen. Duidelijk de doelen niet heel SMART geformuleerd.

 

1. 100 recepten uit kookboeken, blogs en Pinterest maken.

Het zijn er geen 100 geworden. Ik heb ze in ieder geval niet allemaal online gezet. Een overzicht van de recepten die ik wel gemaakt heb, vind je op de recepten pagina.

9. Spullen weggooien en opruimen en 25. Studiespullen opruimen.

Een voortdurend proces… Blijkbaar toch niet helemaal aan de Kon Marie methode gehouden, want dan zou je maar 1 keer hoeven op te ruimen en had je daarna nooit meer troep. Toch moet er blijkbaar nog meer weggegooid worden, want mijn kledingkast is alweer een zooitje en ook andere kasten lijken steeds voller te worden. Ga ik binnenkort echt mee bezig.

10. Recepten ordenen

Dit sluit wel mooi aan bij het vorige punt: Afgelopen Kerstmis wilde ik een recept uitzoeken en toen werd het me helemaal duidelijk: ik kijk niet naar al die losse velletje met recepten, een kookboek doorbladeren vind ik dan veel leuker. Bovendien wordt ik er niet gelukkig van/Doesn’t spark joy! Alles is online te vinden of staat in de kookboeken die op de boekenplank staan, dus in plaats van deze losse recepten te ordenen, heb ik ze weggegooid. En ik heb ze nog geen moment gemist!

27. Piano spelen.piano op nieuwe plek

Deze telt maar half, want we hebben nu wel een piano in huis staan, maar ik speel er bijna nooit op. Ik was nog wel begonnen met liedjes oefenen via Youtube-filmpjes, maar ik zou nog geen heel liedjes zo kunnen spelen.

 

Niet gedaan

En er zijn ook 8 punten die helemaal niet gelukt of gedaan zijn. Van sommige jammer, maar van anderen vind ik het ook niet heel erg.

5. Een wijnproefcursus doen

Dit is een van de punten die op een vervolg lijstje komt te staan, want ik wil dit nog steeds wel heel graag doen. Lijkt me ontzettend leuk!

11. Naar India op vakantie met mijn vriendinnetjes

Een van mijn vriendinnen is naar India gegaan om daar een paar jaar te wonen en werken. Het leek ons heel leuk om haar daar op te zoeken, maar het is er uiteindelijk niet van gekomen.

13. Naar Singapore, Maleisië

In plaats van naar Singapore te gaan, ben ik wel in Boston, VS en Wenen, Oostenrijk geweest.

18. 1000 km per jaar fietsen, 19. De Amstel Gold route fietsen en 22. 3 keer de Tour de Rotterdam uit fietsen

De afgelopen jaren maar weinig op mijn racefiets gezeten. Ik was wel heel enthousiast om 3 punten rondom het fietsen op de lijst te plaatsen. Hoewel ik in 2014 nog wel regelmatig fietste, is dat minder geworden door ook het tennissen. In 2015 wel meegedaan aan de Tour de Rotterdam, maar de afgelopen 2 keer niet. Ook niet meer naar mijn werk gefietst. Wie weet komt het er ooit nog van om het weer wat actiever op te pakken en meer kilometers te maken.

20. 5 km kunnen hardlopen binnen een half uur

Ik vind wandelen en hiken wel leuk, maar ik houd niet van hardlopen. Ik doe het dus nooit en ondanks voornemens om er mee te beginnen is er niets van gekomen 😉

28. Over Rotterdam vliegen

Een verjaardagscadeautje dat ik nog te goed heb…

 

Wat staat er nou op punt 30 van je lijst?

Toen ik deze 30 voor 30 lijst begon, kon ik natuurlijk nog niet overzien wat er allemaal zou gebeuren in 30 maanden. Er zijn zoveel leuke dingen gebeurd. Als ik die van te voren al had geweten, dan had ik ze zeker op de lijst gezet. Nu wil ik punt 30 gebruiken als reservenummer voor zoveel gave belevenissen en successen. Dus terugkijkend op de afgelopen 30 maanden had er een van de volgende punten kunnen staan:

 • alle mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne en andere haakpatronen die ik gemaakt heb, bijvoorbeeld als kraamcadeautjes
 • het winnen van de Young Investigator Award
 • eten in een sterren restaurant: Bij FG Food Lab als cadeautje voor het promoveren
 • de mooie reizen die ik met Daan gemaakt heb
 • het organiseren van een groot buurtfeest
 • de ombre drip cake maken, waar ik volgende week het recept van zal delen
 • uitgenodigd worden om praatjes over mijn onderzoek te geven

En dan zijn dit nog maar een paar voorbeelden van dingen die op de plek van nummer 30 hadden kunnen staan. Ik ben echt dankbaar voor alle mooie dingen die ik heb meegemaakt met de leuke mensen om me heen!

En hoe nu verder?

Tja, goede vraag! Als ik terug kijk op de afgelopen 30 maanden, was ik vooral in het begin actief bezig met deze 30 voor 30 lijst. Het afgelopen jaar is het een beetje verwaterd. Daarom lijkt het me geen goed idee om weer zo’n lang(durig)e lijst te maken, maar kan ik het beter voor een korte periode opstellen. Ik zal er eens goed over nadenken in welke vorm ik dat wil gieten. Misschien heb jij er wel ideeën voor? Het mag van alles zijn: creatief, sportief, culinair, reizen, carrière, leuke activiteiten om te doen, noem maar op!

Wat moet ik volgens jou zeker op mijn volgende bucketlist zetten?

 

6 gedachten over “30 voor 30: de eindstand”

 1. Je hebt nog veel gedaan de laatste 30 maanden eigenlijk.
  Ik vind dat je iets moet doen zoals 10 taarten maken ofzo als volgende items op de lijst. Of …km wandelen.
  Vind zo een Bucket list wel ene leuk idee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.