Appelcake in vorm uit de oven

Zoete appelcake met een vleugje kaneel

Een cake is makkelijk te maken en het leuk om met de smaken te variëren. Chocoladecake is natuurlijk een van mijn favorieten, een marmercake ziet er mooi uit en het is altijd verrassend om een kiekeboe cake te maken. Bij appelcake vind ik de combinatie van het fris zoete van de appel met het warme van de kaneel zo lekker. En niet alleen de smaak is heerlijk, maar ook gaat je huis er zo lekker van ruiken!

IMG_4392

Appelcake ingrediënten

  • 2 zoetzure appels
  • 1 handje rozijnen
  • beetje citroensap
  • 200 gr boter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 el bloem
  • snufje kaneel

Zo maak je deze appelcake

IMG_4389

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Om te voorkomen dat de appel bruin wordt, kun je er wat citroensap overheen sprenkelen. Laat de rozijntjes weken in warm water.

IMG_4390

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en klop dit met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot het een egaal mengsel is. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix dit er rustig met een snufje zout door heen tot een glad beslag. Breng het deeg op smaak met wat kaneelpoeder.

Vet de cakevorm in met een beetje boter. Maak de rozijntjes droog en meng ze met de appel. Doe hier wat bloem bij en zorg dat het aan alle kanten van de appelblokjes en rozijntjes zit. Dit zorgt ervoor dat de stukjes mooi verdeeld blijven in het deeg en niet naar de bodem zakken. Hierna meng je ze door het deeg en stort je het beslag in de cakevorm.

IMG_4391

Na 60 minuten in de oven op 180°C zal de appelcake goudbruin en gaar zijn. Dit kun je controleren door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen deeg aan blijft zitten, is het goed en kan de appelcake uit de oven gehaald worden.  Ook al ruikt hij zo lekker, laat de cake even afkoelen op een rooster, voor je deze heerlijk appelcake gaat aansnijden.

IMG_4392

 

3 gedachten over “Zoete appelcake met een vleugje kaneel

    1. Dat is natuurlijk ook heerlijk om door de cake te doen! Aankomende woensdag verschijnt er een recept voor perzikentaart, die je natuurlijk ook heel goed met nectarines kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge