aziatische salade op tafel

Vegetarische, Aziatische salade

Ik was wel een beetje klaar met de standaard salade van sla, tomaat, komkommer etc. Ik wilde weer eens wat anders. Dus toen we laatst deze Aziatische salade bij mijn schoonmoeder aten, wist ik meteen wat ik snel weer wilde maken. Heb het recept wel een beetje aangepast met de producten die we nog hadden liggen en heb het iets pittiger gemaakt, maar hij is erg lekker geworden. Wij hadden hem gegeten als bijgerecht, maar hij kan ook prima als een maaltijdsalade.  ingredienten aziatische salade

Wat je nodig hebt

Voor de Aziatische salade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gr rijst
  • 4  kardemom peulen
  • 1/2 tl kurkuma
  • zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 gr cashewnoten
  • 50 rozijntjes
  • 100 gr sperzieboontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 krop Chinese kool
  • 50 gr taugé
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 citroen
  • olijfolie

Zo maak je het

gele rijst rozijntjes aziatische salade   rozijntjes aziatische salade

Zet water op en voeg de kardemom peulen, kurkuma en wat zout toe aan het water. Kook de rijst volgens de verpakking. Het water op de foto lijkt nog al oranje, maar in werkelijkheid was het geel. Leg ondertussen de rozijntjes is warm water om ze te laten weken.

boontjes aziatische salade    blancheren boontjes aziatische salade

Dop je eigen boontjes, halveer ze en laat ze even kort koken, zodat ze nog wel lekker knapperig blijven.

komkommer aziatische salade    mengen aziatische salade

Snijd de komkommer, rode peper en Chinese kool in stukjes.
Giet de rijst af als die gaar is en haal de kardemom peulen eruit. Meng de kaneel en uitgelekte rozijntjes door de rijst en laat die verder afkoelen. Giet ook de sperzieboontjes af en meng die door de andere ingrediënten in de kom.

koreander aziatische salade

Hak de koriander fijn en meng het door de kom met de taugé. Verder op smaak maken met citroen en een scheutje olijfolie en dan is je Aziatische salade klaar. Ziet er mooi kleurrijk uit, hè!

aziatische salade op tafel

De sperzieboontjes kun je eventueel ook vervangen door erwten en de rozijntjes door stukjes abrikoos. Ook kan er nog paprika aan toegevoegd worden. Net wat jij lekker vindt. Deze Aziatische salade is heerlijk bij de barbecue, maar als je er een non-vega maaltijdsalade van wilt maken, dan kun je ook nog biefstuk reepjes toevoegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge