Rotterdam

Rotterdam: Leuke dingen doen in maart

Je kan je agenda er bij pakken, want maart wordt een maand vol leuke activiteiten en evenementen in Rotterdam. Het is duidelijk dat de lente er aan komt met veel activiteiten die buiten plaats vinden. Maar er is natuurlijk ook genoeg binnen te beleven, zoals verschillende leuke workshops!

 

Make, Do & Illustratie middag

Iedere vrijdag middag tussen 13 en 17 uur bij Elle Aime (Snellemanstraat 3B) een Make, Do & Illustratie middag is een middag waarop iedereen aan kan schuiven om simpelweg een middag te tekenen, schilderen of een collage te maken. De workshopruimte, verschillende materialen en koffie en thee staan voor je klaar. Natuurlijk mag je ook gewoon je haakwerkje meenemen, maar de middagen zijn vooral gericht op illustratie.

Magic Circus

Als je van het circus houdt, wil je het Nederlands stadscircus Magic Circus in het weekend van 3 – 5 maart op het Deliplein in Katendrecht niet missen. Dagelijks hebben ze om 16 uur een voorstelling. Later in de maand zijn ze ook op andere plekken in Rotterdam.

Museumnacht 010

In het eerste weekend van maart is de Museumnacht 010. Maar liefst 30 locaties zijn tussen 20 en 1 uur open in de nacht van 4 op 5 maart. Naast de tentoonstellingen zijn er deze avond ook verschillende voorstellingen, workshops en performances.

Comic Con

In Ahoy vind op 4 en 5 maart de Comic Con plaats met sterren, cosplay en comics.

 

Dag van de Bataafsche Vrijheid

In Museum de Delft (Schiehaven 15) wordt op zondag 5 maart tussen 11-17 uur de  Dag van de Bataafsche Vrijheid gehouden. Alsof je de geschiedenis in stapt en terug gaat naam 1796. Verschillende ambachten en het leven van de verschillende lagen uit de bevolking in de tijd van Napoleon zijn te zien.

Winterspelen aan de Rotte

Wil je lekker met je kinderen naar buiten, ga dan naar de Winterspelen aan de Rotte in het Bergse Bos op 5 maart. Er zijn maar liefst 11 verschillende spannende en leuke buitenactiviteiten op het programma. Er is bijvoorbeeld een bikkeltocht met de boot, een husky kar, je kan kanoën, uilenbollen uitpluizen en pijl & boog maken. Wel even vooraf aanmelden onderaan de website.

Vintage kleding

Een mega vintage sale op Stroop op donderdag 9 (10-18 uur) en vrijdag 10 maart (10-20 uur)! Heel veel verschillende, betaalbare vintage en 2e-hands kleding van 10 Euro Vintage.

 

WK shorttrack

Van 10-12 maart wordt het WK Shorttrack gereden in Ahoy. De beste mannelijke en vrouwelijke rijders (bijvoorbeeld Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting) rijden de vier individuele afstanden (500, 1000, 1500 en 3000 meter). Speciaal voor dit WK wordt in Ahoy een ijsvloer gelegd.

Workshop stekken

Krijg het lentegevoel door lekker aan de slag te gaan met plantjes. Je leert stekken bij deze workshop in Lost and Found van Mijn plantenwinkeltje op zaterdag 11 maart om 11-12.30 uur of donderdag 16 maart van 19.30-21.30 uur.

Tafel op Zuid Rotterdam

In het weekend van 25 en 26 maart kun je genieten van heerlijk eten bij Tafel op Zuid. Er zijn verschillende kookdemonstraties,  proeverijen en pop-up restaurants aanwezig op het Deliplein. Er wordt gekookt door bekende chefkoks uit de buurt.

Knittarary night

Op vrijdag 31 maart tussen 20-22 uur is de Knittarary night bij Ja, Wol (Zwaanshals 283 A). Er wordt voorgelezen door Bianca Boer terwijl jij werkt aan je handwerkproject. Een avond luisteren en breien/haken tegelijk!

#40dagenbloggen

 

Een gedachte over “Rotterdam: Leuke dingen doen in maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge