Rotterdam

Rotterdam: Leuke dingen doen in februari

Pak je agenda er maar bij, want februari wordt een maand vol leuke activiteiten, markten, workshops en evenementen in Rotterdam. Lekker een dagje binnen zitten en films kijken als het guur weer is. Of juist met lekker weer naar buiten om lammetjes te bekijken. Net waar je zin in hebt!

Workshops bij Maak Rotterdam

Op 2 februari om 19.30 uur een workshop Dots (keramiek beschilderen), op 4 februari om 14 uur een workshop handlettering en op 17 februari om 19.30 uur een Maak het zelf: portret tekenen. Allemaal te volgen bij Maak Rotterdam. Kijk op de website voor meer informatie, inschrijven en de prijzen.

Rotterdamse Oogstmarkt

Op zaterdag 4 februari tussen 10 en 17 uur is op Noordplein weer een Rotterdamse Oogstmarkt. Op deze boerenmarkt haal je niet alleen je boodschappen voor het weekend, maar blijf je ook gezellig even hangen om te proeven of picknicken!

lammetjes

Lammetjesdag en lammetjeswoensdag

Op zaterdag 4 februari is het Lammetjesdag op Belevenisboerderij Schieveen. Op deze schapenboerderij zijn al 1000 lammetjes geboren, dus misschien zie je zelf hoe er eentje geboren wordt. Ben je de winter zat en wil je het lentegevoel verwelkomen, kom dan lammetjes knuffelen, probeer de schapen te hoeden en zie hoe schapen geschoren worden en wol wordt gesponnen.

Op 8 februari is het Lammetjeswoensdag. Vanaf metrostation Berkel Rodenrijs vertrekt iets na 14 uur de huifkar naar de schapenboerderij in polder Schieveen. Wel even vooraf aanmelden via De Stad Uit!

Rondleiding door Gilde Gids

Maak zondag 5 februari een rondwandeling over Katendrecht en Rijnhaven onder leiding van een Gilde Gids. Er wordt verteld over hoe het oude van de Katendrecht verbonden is aan het nieuwe van de Kop van Zuid. Het startpunt van de rondleiding is bij de Rijnhavenbrug om 14 uur.

Op zaterdag 11 februari om 14 uur is er een rondleiding over de Kop van Zuid vanaf het Nieuwe Luxor. Een overzicht van de rondleidingen in andere stadsdelen van Rotterdamvind op de website van de Gilde Gidsen. Meld je van te voren wel even aan.

Oscardag

Na het IFFR nog niet genoeg films gezien, dan kun je vast al weer uitkijken naar de Oscar uitreiking aan het eind van deze maand. Speciaal daarvoor organiseert LantarenVenster de Oscardag op zondag 5 februari De hele dag door draaien de beste Oscarnominaties. Met voorpremières van dit jaar, maar ook oudere films, startend tussen 10.30 en 21.45 uur.

Art Rotterdam 2017

Van 9 – 12 februari is de Art Rotterdam 2017, een kunstbeurs met het werk van de meest talentvolle jonge kunstenaars in de Van Nelle fabriek. De tentoonstellingen zijn zowel binnen als buiten.  Mocht je graag meer willen weten over de kunst die er is, dan kun je een rondleiding boeken bij Cultureel Organisatiebureau Artifex voor een rondleiding onder begeleiding van een professionele gids.

De geheime tuin wintereditie

Na de eerdere zomerse edities is van 9 tot 26 februari iedere donderdag tot en met zondag een wintereditie van de Geheime tuin. Met yoga en dans, proeverijen, DJ’s, spoedcursussen, een plantendokter en een winterbarbecue is er genoeg te doen. De locatie (binnen en buiten) is op dit moment nog geheim, maar zal spoedig bekend gemaakt worden.

Kaasfondue Uit Je Eigen Stad

Speciaal op Valentijnsdag kun je kaasfonduen bij Uit Je Eigen Stad. Natuurlijk zijn de producten afkomstig van lokale fabrikanten/producten. Vooraf wel even reserveren!

 

De Vintage Market

Op zaterdag 25 (10-18 uur) en zondag 26 februari (12-17 uur) is De Vintage Market indoor van Jouw Marktkraam Rotterdam-Noord aan de Zaagmolenkade 117. Ze hebben heel veel schillende kramen met vintage, brocante, art, retro, vinyl, antiek en tweedehands. Wil je een kraam huren volgens het Jouw Marktkraam concept, neem dan even contact op via rotterdam-noord@jouwmarktkraam.nl om er een te reserveren!

swan market

Swan market

Zondag 26 februari tussen 11 en 17 uur is er weer een Swan Market in de Van Nelle fabriek. Met de leukste cadeautjes, kleding, sieraden, kunst en (vintage) meubels. Ook zijn er vele verschillende kraampjes op het Food-court, zowel binnen als buiten, dus genoeg lekkers te eten en te drinken.

Ken jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

 

 

Een gedachte over “Rotterdam: Leuke dingen doen in februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge