Rotterdam

Rotterdam: leuke dingen doen in april

In april is het einde van de Boekenweek, Kom in de kas weekend, verschillende rondleidingen door de stad, de Marathon en als afsluiter van de maand natuurlijk Koningsdag! Kortom weer een maand vol leuke activiteiten en evenementen in Rotterdam!

Kom in de kas

Op 1 en 2 april zijn de open dagen in de kassen. Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 40ste keer gevierd. Je kan in de kassen kijken van zowel groente-, bloemen- als plantenkwekers. Op de website vind je de locaties en openingstijden.

Boekenweek Rotterdam

Vanaf zaterdag 25 maart- zondag 2 april wordt de Boekenweek Rotterdam in de Bibliotheek Rotterdam (Hoogstraat 110) gevierd. Het thema dit jaar is Verboden vruchten.In het weekend zijn er verschillende filmvertoningen, er is een theatervoorstelling De Amerikaanse prinses en meerdere andere literaire activiteiten.

 

Wist je dat je op 2 april gratis met de trein mag reizen?

Iedereen aan boord: Nepkragen maken

Op 2 april 12 uur kun je een workshop kraagjes maken volgen bij Het Nieuwe Instituut. Dit past natuurlijk helemaal bij de tentoonstelling Designing the Surface, waarin niets is was het aan de oppervlakte lijkt. In The New Haberdashery Werkplaats en workshops worden ook andere workshops gegeven als denim borduren en creatief met kurkleer. Meer informatie en de data vind je op de website, waar je ook de tickets kunt bestellen.

Gilde rondleidingen

Bijna dagelijks zijn er rondleidingen door verschillende delen van Rotterdam. Een bijzondere is op 8 april om 14 uur: een groene wandeling door de historische Tuin Schoonoord onder leiding van een botanicus. Vooraf even aanmelden.

#knit010

Puk van Bureau Vossen neemt je in een kleine groep mee op een wandeling langs allerlei mooie plekjes van Rotterdam. Onderweg bezoek je verschillende handwerkwinkel, is er een buitenbrei moment en stop je ook om wat lekkers te drinken. Informatie over de verschillende routes en hoe je een plekje kunt reserveren, vind je op #knit010.

 

De Marathon

Op 8 en 9 april vindt de 37e editie van de NN marathon van Rotterdam plaats. Op zaterdag is de city run en kids run met kleine afstanden. Op zondag vindt de marathon, kwart marathon en de business run plaats. Het parcours is een van de snelste ter wereld en er is al meerdere keren een wereldrecord gelopen. Met heel veel toeschouwers en muziekbandjes is het een en al gezelligheid in de stad. Hopelijk krijgen de lopers net zulk lekker weer als vorig jaar!

Op 26 en 28-30 april (en in juni) speelt het toneelstuk De Marathon in Het Luxor. Het verhaal over een groep monteurs die de marathon gaat rennen om hun Rotterdamse garage van faillissement te redden, wordt gespeeld door topacteurs met muziek van Thomas Acda.

 

 

Lammetjesdag

Eind februari en in maart zijn weer heel veel lammetjes geboren op de schapenboerderij Adrianushoeve aan de Woudweg 26 in Schiedam. Op tweede paasdag, 17 april, kun je tussen 12-16 uur de schaapskudde Vockestaert bezoeken. Naast het lammetjes knuffelen worden er demonstraties gegeven in schapendrijven. Ook zijn er verschillende activiteiten speciaal voor de kinderen. Entree kost €2,50.

AH Buitendag

Op maandag 17 april (tweede paasdag) organiseert Albert Heijn de AH Buitendag. Je kan dan op bezoek gaan bij verschillende telers, boeren of leveranciers van de supermarkt. In Rotterdam zelf zijn er geen locaties open, maar in Berkel en Rodenrijs zit een tomatenkweker, in Barendrecht zit een Hollandse groente teler en in Oud-Beijerland kun je naar een aardappelleverancier. Als je een kijkje achter de schermen wilt nemen bij een van de bedrijven, wel vooraf even inschrijven!

Koningsdagfestivals

De avond voor Koningsdag treden verschillende bekende Nederlandse artiesten op in Ahoy met meezingers tijdens de Nacht van Oranje.

Op Koningsdag vindt op het Willemsplein onder Erasmusbrug het Kroon Festival plaats. In het Park onder de Euromast is Oranjebitter met als thema Kingpin als pretpark voor volwassenen. Op het Deliplein op Katendrecht is de Royal Rollerdisco en het terras van Hotel New York wordt omgetoverd tot dansvloer op Koningsdag. Bij de Kralingse Plas vindt het Kralingse Bos Festival plaats en op Plein 1940 bij Blaak wordt het S’Oranje Festival gehouden. Genoeg keus om deze oranje dag lekker te gaan vieren!

#40dagenbloggen

Ken jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er hierboven nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge