red velvet taart

Red Velvet cake

Om zelf een keer een red velvet cake te maken stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen ik jarig was, leek me dat een leuke taart om te maken. Toch is het lastiger dan verwacht. Om echt zo’n intens rode kleur te krijgen, heb je best veel kleurstof nodig. En als je te veel cacao toe voegt, wordt het meer een bruine cake dan een indrukwekkende rode taart.

Gelukkig merk je er weinig van in de smaak en vonden ze de iets te bruine variant van de red velvet cake op mijn werk ook heel lekker. Voor mijn familie ging ik in de herkansing en het is toen beter gelukt qua rode kleur. Hieronder het recept voor succes!

red velvet taart met aardbeien

Red velvet taart ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille(extract)
  • 300 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 zakje baking soda
  • snufje zout
  • 240 ml karnemelk
  • rode voedingskleurstof
  • 1 ½ el appel azijn
  • 100 gr boter
  • 300 gr poedersuiker
  • 250 gr roomkaas/monchou
  • 1 tl vanille(extract)
  • aardbeien of granaatappel

Zo maak je het

Red velvet cake

red velvet taart deeg mixen   red velvet taart met cacao

Klopt de boter en suiker tot een luchtig mengsel door het een paar minuten stevig door te mixen. Voeg er een ei aan toe, blijf mixen tot het helemaal opgenomen is en voeg dan pas het andere ei toe. Meng ook 1 tl vanille extract hier doorheen. Zeef in een tweede kom het bloem, cacaopoeder en zout en meng goed door elkaar.
red velvet taart kleurstof
In een derde kommetje meng je de karnemelk met de rode kleurstof tot je een intens rode kleur hebt. Doe hierbij even een schort om en let op met knoeien, want dit gaat niet gemakkelijk uit je kleding.
Voeg de helft van de droge ingrediënten bij het botermengsel en roer dit door. Voeg daarna de helft van de rode karnemelk toe en roer het weer voorzichtig door. Meng daarna de rest van de bloem erdoor en vervolgens de andere helft van de rode karnemelk tot het een egaal beslag is. Als laatste laat je de azijn met baking soda schuimen en roer dat voorzichtig door het beslag.
red velvet taart beslag voor oven
Verwarm de oven voor op 180˚C. Pak 2 ronde springvormen (24 cm diameter) in met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 2 vormen en bak het in ongeveer 30 minuten gaar. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en zet ze daarna op een rooster.

Romige vulling en topping

Om een zachte cream cheese vulling te maken, klop je de boter minstens 10 minuten op een lage snelheid. Zeef de poedersuiker en voeg dit rustig in kleine delen aan de boter toe. Mix vervolgens de roomkaas en vanille extract er door tot het een lekker luchtig geheel is.

red velvet taart cream cheese   red velvet taart 2 lagen

Smeer een dikke laag van het cream cheese mengsel op het onderste deel van de taart. Dit mag er aan de zijkanten best een beetje tussenuit komen. Doe dit pas als de taart helemaal afgekoeld is, want anders smelt het eraf. Plaats de andere laag er boven op en besmeer de bovenkant ook royaal met de rest van romige crème. Zet de taart daarna in de koelkast om verder op te stijven.

red velvet taart met granaatappel

Om het af te maken strooi je er granaatappelpitjes (met witte chocolade snippers) over heen of versier je de red velvet taart met aardbeien!

De tweede taart was mooi van kleur, maar als je grotere zekerheid wilt dat het in 1 keer een mooie rode kleur krijgt, kun je de red velvet ook uit een pakje maken 😉 Al is het natuurlijk leuker om het echt helemaal zelf te maken.

Heb jij al een eens red velvet taart gemaakt? En is dat meteen de eerste keer goed gegaan?

 

 

3 thoughts to “Red Velvet cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge