Kerstbrood met poedersuiker

Kerstbrood zelf maken

Met Sinterklaas had ik een tulbandvorm gekregen, die ik natuurlijk meteen wilde proberen. Dus maakte ik een kerstbrood. Niets moeilijks, gewoon broodbakmix uit een pakje. Maar door wat extra ingrediënten wordt het toch een bijzonder lekker kerstbrood in een speciale vorm. Leuk voor het kerstontbijt of bij de kerstbrunch!

tulband vorm

(€)

Ingrediënten

  • 100 gr rozijnen
  • 1 pak Koopmans bruinbrood
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml melk
  • 150 ml handwarm water
  • 1 ei
  • 20 gr boter of margarine (op kamertemperatuur)

Kerstbrood uit tulband

Zo maak je dit kerstbrood

Laat de rozijntjes minstens een half uur wellen in warme thee. Haal de boter en het ei uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur kunnen komen. Knijp de rozijntjes uit, zodat ze niet meer te vochtig zijn.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het 4 minuten door met een mixer met deeghaken of 10 minuten met de hand tot een soepel deeg. Laat het 10 min rijzen bij kamertemperatuur in een afgedekte kom.

Kerstbrood uit tulband

Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap. Vouw de lap in drieën dicht, druk hem weer plat en rol het stevig op tot een deegrol. Leg deze rol in een ingevette bakvorm en laat het deeg 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar. Maak het af met een beetje poedersuiker erover vlak voor het serveren.

Kerstbrood met poedersuiker

 

December is de maand om te geven en te delen! Heb jij zelf ook een kerstbrood of tulband gebakken? Deel het dan en spam de link naar jouw eigen bericht bij de reacties!

 

2 thoughts to “Kerstbrood zelf maken”

  1. Oh, door die bakvorm ziet het er wel onmiddellijk geweldig uit! Ik ben wel niet zo’n fan van rozijnen, maar je kan er waarschijnlijk ook een heel fancy cake in bakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge