Clafoutis close up

Clafoutis met bramen en bosbessen

Op de site Uit Pauline’s keuken zag ik een recept voor clafoutis met frambozen voorbij komen. Dat zag er zo lekker uit om te maken als toetje! Ik had alleen geen frambozen, maar wel nog genoeg zelf geplukte bramen en bosbessen. Het klassieke recept uit de Franse keuken wordt vaak gemaakt met kersen, dus je kan prima met het fruit dat je erin wilt doen variëren. Je kan hem zelfs met peer maken, maar dan heet het eigenlijk een flaugnarde.

Clafoutis geserveerd met kaneelijs

Ingrediënten voor deze clafoutis

  •  3 eieren
  • 150 gr (spelt)bloem
  • 60 gr suiker
  • 350 ml melk
  • 150 gr bramen en blauwe bessen
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten
  • Poedersuiker en kaneel om te garneren

Zo maak je clafoutis

Clafoutis speltbloem molen Bergambacht   deegmengsel mixen Clafoutis

Doe de speltbloem, suiker en wat zout in een kom en voeg daar stuk voor stuk de eieren aan toe. Voeg daarna de melk toe en maak er een egaal beslag van. Dit lijkt nog het meest op een soort van pannenkoekenbeslag is.

deegmengsel Clafoutis    deegmengsel met vruchten Clafoutis

Vet de taartvorm in en giet het beslag in de vorm. Verdeel de vruchten over het beslag en zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Clafoutis net uit de oven    Clafoutis geserveerd met kaneelijs

In ongeveer 45 min is de clafoutis goed gestold. Hij kan dan nog wel wat puddingachtig zijn in het midden, maar de rand is wel stevig. Een clafoutis is wel een taart die je meteen wilt opeten nadat hij uit de oven komt. Als je hem helemaal laat afkoelen of zelfs een nachtje in de koelkast zet, wordt het vooral heel klef.

Laat de clafoutis even een beetje afkoelen voor je het aansnijdt en garneer het met wat poedersuiker en kaneel.  En met een bolletje kaneelijs wordt het nog lekkerder!

 

2 thoughts to “Clafoutis met bramen en bosbessen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge