Brownies met framboos en witte chocolade

Brownies zijn altijd een verwennerij, maar als je er nog wat speciale ingrediënten bij doet, wordt het extra lekker! In plaats van de standaard toevoeging van noten, heb ik een brownie variant gemaakt met witte chocolade en framboos.

Voor deze brownies heb je het volgende nodig:

  • 250 gr boter
  • 250 gr pure chocolade
  • 6 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker/ merg uit 1 vanillestokje
  • 200 gr witte bastersuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr cacaopoeder
  • 100 gr witte chocolade
  • 2 bakjes (á 125 gr) bevroren frambozen

IMG_3258   IMG_3260
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat de in stukjes gesneden pure chocolade daarin volledig smelten.

IMG_3263   IMG_3264

IMG_3265   IMG_3266

Klop de eieren in 3 minuten luchtig. Doe dit in een grote kom, want het volume wordt ongeveer 5 keer groter.

IMG_3267   IMG_3268

Voeg in delen de basterdsuiker aan toe en meng daarna langzaam de gesmolten boter en chocolade door het eiermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder en spatel het in delen rustig door het beslag heen.

IMG_3269   IMG_3270
IMG_3271
Snijd de witte chocolade in kleine blokjes. Voeg de helft hiervan en de helft van de frambozen toe aan de het mengsel en roer het voorzichtig door.

IMG_3272   IMG_3273

Vet de bakvorm in met een beetje boter en verwarm de oven op voor 200 graden C. Vul de vorm met het beslag en versier de bovenkant met de overgebleven frambozen en stukjes witte chocolade. Het bleek nogal veel beslag te zijn, dus ik heb het verdeeld over 2 vormen.

IMG_3276   IMG_3275

Na ongeveer 40 minuten in de oven zijn de brownies helemaal gaar. Dit kun je controleren door met een prikker in het midden te prikken en als er geen beslag meer aan de prikker zit, dan is het gaar. Wel opletten dat je niet in een framboos prikt, want dan kan het nog heel nat lijken, terwijl dat voor het beslag niet zo hoeft te zijn.

Geniet ervan!

 

4 gedachten over “Brownies met framboos en witte chocolade

  1. Pingback: Diary: 12 - 18 januari - Sophietje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge