bramencake gebakken

Een bramencake om van te smullen

Ik had zin om wat lekkers te bakken met bramen. Een poosje geleden had ik die geplukt op het eiland van Brienenoord. Eerder deelde ik al eens een recept voor clafoutis met bramen en bosbessen en nu had ik een lekker recept gezien voor een bramen-yoghurt cake.

Netjes het recept gevolgd en het in de mooie tulbandvorm gebakken. Ging helemaal goed! Totdat ik de cake uit de vorm wilde halen… De bovenste helft en buitenkant van de bramencake bleef in de vorm zitten en de bodem zakte eruit. Drama, zoals je hieronder op de foto kan zien. Dat ziet er natuurlijk niet uit! Dus maar in de herkansing gegaan met een ander, simpel recept (zonder yoghurt) en een gewone cake vorm, wat je hieronder vindt.

En die “kapotte” bramencake? Daar hebben natuurlijk ook nog wel wat van gesmuld!

bramencake tulband   bramencake tulband

Ingrediënten voor bramencake

  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 ml melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bramen (bevroren of vers)

 

Zo maak je de bramencake

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en suikers op hoge snelheid luchtig. Voeg de melk en zonnebloemolie toe. Schep 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel door de bramen en meng de rest van het bakmeel bij door het beslag. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de bramen niet naar de bodem zakken, maar dat is niet helemaal gelukt. Spatel de bramen door het cakebeslag en giet het in een ingevette cakevorm.

bramencake bramen   bramencake beslag in vorm

Laat het 55 minuten bakken in de oven tot de cake goudbruin en gaar is. Laat hem nog even afkoelen voordat je de bramencake uit het blik haalt. En dan smullen maar!

bramencake gebakken


Heb jij nog een tip voor een lekker recept met bramen er in?

 

7 thoughts to “Een bramencake om van te smullen”

  1. Bramencake lijkt me heerlijk! Dat naar beneden zakken van de vruchten is lastig idd. Dat heb ik ook met de bessen.
    Laatst bramenjam gemaakt. Makkelijk en ook lekker. Kun je ook op de cake smeren: -)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge