Bananen-dadelbrood met abrikoos en walnoot

De laatste tijd zoveel verschillende recepten van bananenbrood langs zien komen, dat ik het ook wel eens zelf wilde maken.  Ik had een vrij simpel recept uitgekozen voor een bananen-dadelbrood en heb er zelf de walnoot en abrikoos aan toegevoegd. Soms wordt het ook wel bananencake genoemd, maar ik vind de uiteindelijke structuur meer op brood lijken.

IMG_2714

Voor dit bananen-dadelbrood heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 kleine geprakte bananen
  • 75 gr verse dadels (pitten verwijderd)
  • 100 ml heet water
  • 50 gr walnoten
  • 10 abrikoosjes
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • flinke scheut kaneel
  • merg uit 1 vanille stokje

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Prak de bananen fijn en mix deze met de dadels en het hete water in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.

IMG_2715

Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en het zout. Klop de eieren met het vanille merg luchtig in een grote kom.

IMG_2716

Meng het bananen dadel mengsel door het eiermengsel en voeg daarna het meel toe en maak het tot een glad beslag. Hak de walnoten grof, snijd de abrikoosjes in kleine stukjes en schep dit door het beslag heen. Giet het beslag in een ingevet cake blik en bak de cake in 60 min goud bruin op 180 graden C.

IMG_2717

Prik er met een saté prikker in om te zien of hij echt gaar is. Als deze er schoon uit komt, weet je dat hij gaar is. Hij stond mooi bol en was een beetje gescheurd aan de bovenkant, maar is na een poosje toch nog wat ingezakt, zie hieronder het eindresultaat.

IMG_2720   IMG_2723

 

 

4 thoughts to “Bananen-dadelbrood met abrikoos en walnoot”

  1. Pingback: Diary: 13 - 19 oktober - Sophietje
  2. Pingback: Diary: 16 - 22 maart: verwarmingsavonturen, feestje en trappen verven - Sophietje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge