aardbeien tartelette met banketbakkersroom

Aardbeien tartelettes met banketbakkersroom

Eigenlijk is dit recept voor aardbeien tartelettes met banketbakkersroom meer een zomers recept, want aardbeien zijn nu wat lastiger te verkrijgen. Hoewel vers natuurlijk het lekkerst is en het mooist lijk, kun je ze ook maken met diepvriesfruit. Maar deze tartelettes zijn ook heel lekker met ander fruit. Want dat is het voordeel van de banketbakkersroom: ik kan me geen fruitsoort bedenken die niet past bij die heerlijk zacht zoete en vol romige vanillesmaak.

Zanddeeg bodem

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 120 gram koude boter
  • 2/3e losgeklopt ei

De bodem maak je met het basisrecept voor pâte sablée. Zeef de bloem en meng het met het amandelmeel, zout en poedersuiker. Snijd de koude boter in kleine blokjes en kneed deze door de droge ingrediënten. Er is nu een zanderig deeg.

Met het losgeklopte ei maak je er een mooi compact deeg van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 tot 5 mm. Snijd rondjes uit het deeg die net iets groter zijn dan de tartelette vormpjes. Bekleed de taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Je hoeft de vormpjes niet in te vetten en je hebt ook geen blindbakvulling nodig, want dit deeg rijst niet.

Bak de taartbodems in 10-12 minuten goudbruin en bros. Je kan ze (nadat ze zijn afgekoeld op een rooster) het best bewaren in afgesloten doos.

aardbeien tartelettes met banketbakkersroom

Banketbakkersroom

  • 1 ei
  • 75 gram suiker
  • 50 gram custardpoeder
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje

Klop het ei en 25 gram suiker los en voeg hier de custardpoeder en 100 ml melk aan toe. Breng de rest van de melk en suiker aan de kook in een steelpannetje met de merg uit het vanillestokje. Laat ook het stokje mee verwarmen, zodat het nog meer smaak afgeeft.

Haal het van het vuur af zodra het kook en giet een klein scheutje bij het custard papje. Klop het met een garde tot een egaal beslagje zonder klontjes. Verwijder het vanillestokje uit het pannetje en giet het beslag bij de resterende melk.

Breng het opnieuw aan de kook en laat het zachtjes doorkoken zodat het kan indikken terwijl je blijft roeren met de garde. Giet de banketbakkersroom als het de juiste dikte heeft in een lage schaal en leg er vershoudfolie op. Dit voorkomt dat er een vel op komt te liggen tijdens het afkoelen.

aardbeien tartelette met banketbakkersroom

Aardbeien tartelettes versieren

Als de banketbakkersroom helemaal is afgekoeld, kunnen de tartelettes hiermee bedekt worden. Je kan het erop spuiten als een spiraal met een spuitzak, maar je kan ze ook vullen met een lepel.

Maak de aardbeien schoon en verdeel ze netjes over het gebakje. Afhankelijk van hoe groot ze zijn, is het handiger om ze door midden te snijden. En zo maak je zelf je aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!

citroen meringue tartelette  De bakbrigade is weer bezig geweest #chocolade #tarte #framboos #pistache

Eerder maakte ik ook al citroen meringue tartelettes. En dit recept voor chocolade taart met framboos en pistache kan ook heel makkelijk gemaakt worden als tartelettes. En op deze recepten-overzichtspagina vind je nog meer heerlijke taarten!

 

3 gedachten over “Aardbeien tartelettes met banketbakkersroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge